Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Johtopäätökset


Hyvistä tuloksista huolimatta Geilin muistien saatavuus on erittäin rajoitettua eikä sille löydy jälleenmyyntihintoja monistakaan nettikaupoista. Sen jälkeen Crucialin keskitasoisesti suoriutunut Ballistix DDR3-2000 on siis testin hintavin muistipaketti.



Hintaskaalan toiseen päähän sijoittuva PNY tähtää hyvään hinta-laatusuhteeseen halvalla DDR3-1333-paketillaan. Valmistajalta vaaditaan paljon luottamusta tuotteisiin, kun ryhdytään vertaamaan halvempia kuluttajaluokan muisteja kalliimpien huippumuistien kanssa. Entä oliko PNY:n itseluottamus aiheellista? Vertasimme kaikkien muistien suurinta kaistannopeutta PNY:n referenssinopeuteen (17, 68 MB/s asetettuna DDR3-1333 CAS 9-9-9-24 tasolle), jonka jälkeen vertasimme muiden hintoja PNY:n suositushintaan (85 dollaria). Kun ensimmäinen tulos jaettiin toisella, saatiin tulokseksi suorituskyky hintaan nähden.



Ikävä kyllä PNY:n matala hinta ei ihan riitä johtopaikkaan tässäkään vertailussa. Sen oma suurin mahdollinen kaistanleveys ylittää referenssinopeuden 18,8 prosentin verran. Kingstonin kohtuullinen hinta ja hyvä kellottuvuus nostavat sen tämän taulukon ykkössijalle. Emme yleensä harrasta CAS 9 -muistin ostamista parempien ylikellotustulosten toivossa, mutta Kingstonin johtoasema on niin suuri, että yhtiön KHX1600C9D3T1K2/8GX ansaitsee harvinaisen palkinnon.



Vaikka Corsairin Vengeance ei saavuttanutkaan aivan yhtä hyviä DDR3-2133-taajuuksia tai DDR3-1866 CAS 8 -ajoituksia, se on kuitenkin halvempi kuin Kingstonin HyperX T1. Molemmat saavuttivat samat ajoitukset DDR3-1600-tasolla. Corsair on siis erittäin varteenotettava vaihtoehto, jos tavoitteena on maksimaalinen suorituskyky pienemmillä nopeuksilla

Kommentoi artikkelia