Tom's näytönohjainopas: testissä 32 keskitason näytönohjainta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 4 kommenttia

Tämän päivän komponentit tarjoavat enemmän vastinetta rahalle kuin koskaa aikaisemmin. Tämä väite alkaa olla jo niin ylikäytetty että se vaikuttaa kliseeltä. Se pitää kuitenkin paikkansa. Teknologian kehitys nopeutuu, mutta hinnat eivät nouse korkeammalle kuin mitä markinnat kestävät. Kuinka siis valita oikea kaikista tarjolla olevista enemmän tai vähemmän samanlaisista tuotteista? Tietysti testaamalla mahdollisimman monta niistä ja vertaamalla niiden suorituskykyä, meluntuottoa, tehonkulutusta ja erikoisominaisuuksia.Minkälaisen näytönohjaimen tahdot? Laitevalmistajien custom-piirilevyt ja premium-komponentit tarjoavat yleensä parempaa suorituskykyä ja pienempää melutasoa, mutta kannattaako niistä maksaa selvästi perusmallia enemmän? Maksaisitko ekstraa merkittävästi tehdasylikellotetusta kortista vai ostaisitko samalla rahalla ylemmän tason referenssimallin?

Prosessi on melkein sama kuin auton ostossa, joskin hieman pienemmässä kokoluokassa. Kortin pitää olla hiljainen ja mukava, tarpeeksi nopea, hyvällä hyötysuhteella ja ulkonäöllä, ja tietysti mahdollisimman halvalla. Tällaista ideaalia ei tietysti vastaan tule. Nopeimmat näytönohjaimet käyttävät yleensä eniten tehoa ja tuottavat eniten lämpöä, kun taas vähävirtaisemmat mallit eivät tarjoa tarpeeksi suorituskykyä pelaajille. Päätimme tätä artikkelia varten luokitella kortit muutamaan eri kategoriaan helpottaaksemme valintapäätöstä.

Testialusta jaetaan seuraavanlaisiin osioihin:

  • Paras suorituskyky
  • Paras hyötysuhde
  • Hiljaisin


Testimme sisältävät erikoismallien lisäksi myös kaikkien testattavien korttien referenssimallit, kuten AMD Radeon HD 6790, 6850, 6870, 6950 ja Nvidia GeForce GTX 550 Ti, 560 ja 560 Ti. Nämä referenssimallit jätetään pois lopullisista suosituksistamme, mutta ne palvelevat hyvänä mittatikkuna yksittäisten tuotteiden välillä.

kommenttia 4

Fin_boy

tuossa Loppuyhteenvet ja suositukset "paras melutaso" siis eikös pitäisi olla "Hiljaisin melutaso"?

I5 2500K, 7950, p8p67 DLX.

Anonymous User

Haluaisin käyttäjätunnuksen

Ketola

Originally posted by kaihka:
Haluaisin käyttäjätunnuksen
Käyttäjätunnuksen luominen onnistuu sivun oikeassa yläreunassa olevan linkin kautta.

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

mjmmuhis

Originally posted by Fin_boy:
tuossa Loppuyhteenvet ja suositukset "paras melutaso" siis eikös pitäisi olla "Hiljaisin melutaso"?

Kyllä ja ei? Miksi siinä pitäisi niin olla? Hiljaisempi=parempi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. joulukuuta, 2011 @ 22:01

Kommentoi artikkelia