SLI-skaalaus: Voittaako kaksi GeForce GTX 460:sta yhden GTX 480?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

LoppuyhteenvetoAlle 250€ hinnalla GeForce GTX 460 1GB on jo tunnetusti erittäin hyvä ostos omassa hintaluokassaan. Lisäämällä toinen kortti SLI-kokoonpanoon tuo hinnan samaan luokkaan GTX 480 -kortin kanssa. Mutta onko suorituskyky verrattavissa? Totta vieköön!

GeForce GTX 460 SLI-konfiguraatiossa suorastaan murskaa GeForce GTX 480:n selvällä 26% erolla voittaen sen jokaisessa testissä kaikilla asetuksilla. Tämä laittaa sen suoraan samaan luokkaan erään 600 euron kahden piirin näytönohjaimenm kanssa. Mutta selvästi halvemmalla alle 500€ hinnallaan sen ei edes tarvitse kilpailla samassa hintaluokassa. Vaikka selvästi kalliimmilla ratkaisuilla on omat vahvuutensa, oikeasti tahdoimme lähinnä tietää mihin 450 euroamme kannattaisi mieluiten upottaa, ja testimme paljasti sen tänään.Koska SLI skaalautuu niin hyvin, antaen kahdelle GeForce GTX 460 1GB -näytönohjaimelle 90% suorituskykylisän yhteen korttiin verrattuna, kahden kortin arvo on hyvin samankaltainen kuin yksittäisen GTX 460 1GB:n, joka voitti Recommended Buy -palkinnon. Tämänkertainen palkinto pätee samaan tapaan 450€ hintaluokkaan, missä ainoa syy GeForce GTX 480 ostoon lienee sen käyttö myöhemmin SLI-kokoonpanossa.

Vaikka tämänkertainen palkinto päteekin kaikille GeForce GTX 460 1GB malleille 200-250 euron välillä, tahdomme erityisesti kiittää Sparkle Computeria, joka tarjosi testikortit tämänkertaisten tulosten selvittämiseen.

Kommentoi artikkelia