SLI-skaalaus: Voittaako kaksi GeForce GTX 460:sta yhden GTX 480?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Kaksi Geforce GTX 460 vastaan yksi Geforce GTX 480Grafiikkajättiläiset Nvidia ja AMD törmäävät jatkuvasti valmistusteknologioiden rajoihin yrittäessään julkaista aina uusia näytönohjainsukupolvia puolentoista vuoden välein.

Suorituskykyä vaativien harrastajien toiveiden täyttäminen ei ole helppoa. Todisteeksi riittänee Nvidian kannattajien epäusko Fermin myöhästyessä kuukausitolkulla markkinoilta. Näytönohjain, joka lopulta tuli uunista ulos oli yhtä kuuma kuin kallis ja tehokaskin (yhdistelmä, joka brändiuskollisin silmin vaikuttaa selvästi paremmalta kuin muiden).

Nuo samat ominaisuudet eivät toimineet yhtä hyvin halvempien mallien luomiseen samasta piiristä, joten meidän pettymyksemme GeForce GTX 465 -näytönohjaimeen ei luultavasti yllättänyt ketään. Kehitystä oli tapahduttava, jos Fermistä meinattiin saada valmis keskihintaisille massamarkkinoille.

Tuo paljon kaivattu evoluutio tapahtaui Nvidian GF104 GPUn muodossa. Alle puoleen halvemmalla kuin GTX 480 Nvidian 1GB Geforce GTX 460 tarjosi hintaluokkansa parasta suorituskykyä ja selvästi pienemmällä lämmöntuotolla. Sen ansiosta annoimmekin sille halutun Recommended Buy -palkinnon. Olimme niin vakuuttuneita GeForce GTX 460 suorituskyvystä, että jäimme miettimään pystyisikö kaksi tällaista korttia ohittamaan GeForce GTX 480? Kiitämme Sparkle Computeria, joka lähetti meille tarvittavat kortit saadaksemme vastauksen kysymykseen.Huomio AMD-harrastajille: Tämän päivän artikkelin huomion keskipisteenä on GTX 460 SLI-suorituskyky verrattuna GTX 480:n. Tarkempi analyysi siitä, miten GTX 480 vertautuu useamman GPUn Radeon konfiguraatioihin, kuten Radeon HD 5970 tai Radeon 5870 CrossFire, löytyy Don Woligroskin Asus ARES -arvostelusta (englanniksi).

Kommentoi artikkelia