Seitsemän alle 150 dollarin prosessoria vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

TestimenetelmätJos olet kiinnittänyt viimeaikaisiin prosessoriartikkeleihimme huomiota, niin sinua on varmaan alkanut kiinnostaa Core i3-530:n saavuttama suorituskykypariteetti Core i7-870:n kanssa (Is Intel's Core i3-530 Fast Enough For Performance Gaming?). Lisäksi huomasimme Athlon II X3 440 –prosessorin jäävän jälkeen Core i7-920 -prosessoriin verrattuna (Gamers: Do You Need More Than An Athlon II X3?). Mitä näistä voidaan päätellä? Onko i3-530 parempi kuin Athlon II X3 440?

Emme voi päätella mitään. Artikkeleissa on käytetty eri testimenetelmiä. Core i3-530:n testissä kaikilla prosessoreilla oli kaverinaan Radeon HD 5850 CrossFiressa. Athlon II X3 –artikkelissa taas käytössä oli sekä Radeon HD 5870 että Radeon HD 5850 CrossFiret. Lisäksi Core i3-530-artikkeli keskittyi keskimääräiseen ruudunpäivitysnopeuteen, kun Athlonin kohdalla kyse oli minimistä. Pelien asetuksissakin oli eroa. Core i3-530:n kohdalla asetukset vedettiin tappiin, kun Athlonin kohdalla haettiin asetukset joilla saatiin maksimoitua keskimääräinen FPS.Nyt käytämme mittareina sekä korkeinta minimiä että korkeinta keskimääräistä FPS:ää. Pyrimme pitämään keskimääräisen ruudunpäivityksen mahdollisimman lähellä 60 muuttamalla pelien yksityiskohta-asetuksia.

Mitä CrossFireen ja SLI:hin tulee, niin tulemme pysymään niistä kaukana järjestelmien kalleuden takia. Emme kuitenkaan halua näytönohjaimen haittaavan prosessoreiden tulosta, onhan puhe prosessoriartikkelista. Pullonkaulojen ehkäisemiseksi olemme valinneet Nvidian GeForce GTX 480:n näytönohjaimeksi.

Kommentoi artikkelia