Nvidia GeForce GTX 550 Ti: Valinnanvaraa budjettiluokkaan

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Tehonkuluts, lämpötila ja melu



Koska käytössämme ei ole Nvidian omaa referenssimallia, seuraavat testit perustuvat Zotacin ja MSI:n ylikellotettujen korttien tuloksiin. Voidaan kuitenkin olettaa, että referenssikellotaajuuksilla pyörivä kortti kuluttaa ainakin vähemmän tehoa kuin ylikellotetut mallit.



Radeon HD 5770:n tehonkulutus on yllättävän pieni sen kilpailijoihin verrattuna (jopa pienempi kuin GeForce GTS 450). Zotacin ja MSI:n tehdaskellotetut kortit hörppäävät enemmän tehoa kuin nopeampi GeForce GTX 460 768 MB rasitettuna 3DMark 11 –testillä.



MSI:n jäähdyttimen teho näkyy näissä tuloksissa ja kortti lämpenee vaivaiset 32 astetta ympäristöään lämpimämmäksi viiden minuutin FurMark-kuormituksen aikana. Loput korteista päätyvät lähes samoihin lukemiin rasituksessa, paitsi GTX 460 768 MB, joka myös suoriutuu jäähdytyksestään erittäin hyvin.



MSI:n hyvä jäähdytysteho kostautuu muita korkeampana melutasona kuormituksessa. On kuitenkin huomioitava, että pelkillä pelitesteillä rasitettuna MSI:n tuuletin ei yltänyt samoihin melutasoihin kuin viiden minuutin FurMark-rasituksessa. Melutaso on myös mitattu tuuman etäisyydellä kortista, eli tuloksia ei voi suoraan verrata esimerkiksi Radeon HD 6990 –mallin tuloksiin toisessa testissä.

Kommentoi artikkelia