Nvidia GeForce GTX 550 Ti: Valinnanvaraa budjettiluokkaan

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: H.A.W.X. 2H.A.W.X. 2 on mielenkiintoinen testattava johtuen kaikesta sitä ympäröivästä väittelystä. Nvidian mukaan pelissä käytetään geometrian korostamiseen sopivaa määrää tesselaatiota, kun taas AMD:n mukaan tesselaatiotasot on nostettu tarkoituksella liian korkealle suosimaan Nvidian kortteja.

Päätimme säätää asetuksia hieman ja pakotimme Radeon Hd 5770:n käyttämään tiettyä tesselaation tasoa ajureita säätämällä. Asetimme tesselaation määrän 4x-tasolle, sillä havaintojemme mukaan se tarjoaa suurin piirtein saman visuaalisen kokemuksen kuin pelin käyttämä asetus. Tasosta päätettiin kuitenkin katselemalla peliä ilman objektiivisempaa kuvaa tarjoavien ruutukaappausten apua, mutta uskoisimme tesselaation tason olevan lähellä tosielämän pelitilannetta.

Miten Radeon pärjää kun tesselaatiotasoa on laskettu?Ei erityisen hyvin. Pieni lisä suorituskyvyssä ei auta Radeon HD 5770 –mallia edes GeForce GTS 450:n ohi. Vaikuttaisi tosiaan siltä, että tämä testi suosii GeForce-kortteja. Kyseessä on silti oikea peli, joten testitulokset ovat päteviä.

Kommentoi artikkelia