Nvidia GeForce GTX 465 1 GB arvostelu: Zotac laittoi Fermin dieetille

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Lopputulos: GeForce GTX 550 Ti on riittävän tehokas hintaisekseen


Tarkastellaan lopuksi kaikkien pelitestien tulosten keskiarvoja 1680x1050-resoluutiolla, joka on tavoiteresoluutio tämän kortin tapauksessa.Nvidian GeForce GTX 550 Ti tarjoaa tasaista kilpailukykyä Radeon HD 5770:lle. Yhteenlaskettujen pisteiden perusteella kortit ovat jopa uskomattoman samantasoisia huolimatta molempien korttien omista heikkouksista ja vahvuuksista.Tuloksissa ei kuitenkaan ole huomioitu suorituskykyä reunojenpehmennystä käytettäessä. Kun AA otetaan käyttöön, GeForce GTX 550 Ti saa 192-bittisen muistiväylänsä ansiosta kohtalaisen etulyöntiaseman suuressa osassa pelejä. Kun tämä otetaan huomioon, Nvidian kortti tarjoaa hieman enemmän tehoa hintaansa nähden niille, joille AA:n käyttö on tärkeää.

Pienten suorituskykyerojen sijaan ostaja saattaa olla kiinnostunut tietyistä Radeon- tai GeForce-riippuvaisista ominaisuuksista ostopäätöksen varmistajana. Radeon mahdollistaa kolmen näytön samanaikaisen käyttämisen yhdellä kortilla, kun taas GeForce-ohjaimen tapauksessa siihen vaaditaan kaksi erillistä näytönohjainta. GeForce-kortilla taas on etulyöntiasema 3D-pelien ja elokuvien katselussa, sillä Radeon HD 5770 ei tue HD3D-ominaisuutta, joka on HD 6000 –sarjan yksilöllinen ominaisuus. Muita potentiaalisesti päätökseen vaikuttavia tekijöitä ovat Nvidian CUDA ja PhysX sekä AMD:n APP. Mutta jos näillä ominaisuuksilla on sinulle suurempi merkitys, olet jo luultavasti tietoinen niiden käyttötarkoituksista.

Loppujen lopuksi Nvidialla oli selkeä tarve tarjota varteen otettava vaihtoehto Radeon HD 5770:lle ja GeForce GTX 550 Ti onnistuu siinä täydellisesti. Sen suositeltu myyntihinta on 150 dollaria, mutta todellinen hinta tulee vaihtelemaan sen ylä- ja alapuolella. Jos GeForce GTX 550 Ti on hinnoiteltu lähelle Radeon HD 5770:n hintatasoa, sen myyminen on kohtalaisen helppoa. Jos hinta taas lähentelee GeForce GTX 460 768 MB:n hintatasoa, sen myyminen saattaa olla hankalampaa, ainakin niin kauan kunnes GTX 460 768 MB loppuu kauppojen hyllyiltä.

GeForce GTX 460 768 MB –mallista puhuttaessa on pakko mainita, että vaikka kilpailu on hyväksi ja uusien mallinen saapuminen markkinoilla on aina piristävää, sen myynnin loppuminen on silti ikävä asia. Kortti löysi vasta äskettäin paikkansa Radeon HD 5770 ja GeForce GTX 460 1 GB / Radeon HD 6850 –mallien välissä. Se on testien mukaan huomattavasti tehokkaampi kuin Radeon HD 5770 ja GeForce GTX 550 Ti. Onneksi tehdaskellotetut GTX 550 Ti –mallit hieman paikkaavat sen jättämää aukkoa valikoimissa.Loppuviimeksi on kuitenkin hyvä asia, että tärkeimmässä budjettiluokan segmentissä on tarpeeksi vaihtoehtoja ja GeForce GTX 550 Ti on erittäin hyvä kilpailija Radon HD 5770:lle. Nvidian yritys täyttää tyhjiö valikoimassaan onnistui siis loistavasti.Alkuperäinen artikkeli: Nvidia GeForce GTX 550 Ti Review: Bridging The Budget Gap
Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski

Kommentoi artikkelia