Kooste: neljä Radeon HD 6850 1GB -mallia vertailtuna

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Asus EAH6850 DirectCU Overclock Edition


Tämä malli tunnetaan myös nimellä EAH6850 DC/2DIS/1GD5. Asus on ylikellottanut korttia juuri ja juuri maininnan arvoisesti ja asentanut siihen oman jäähdyttimenä sekä paremmat säädöt jännitteelle, jotta käyttäjät voivat itse valita parhaan suorituskyvyn ja melutason suhteen.



Asuksen oma 24,6 cm:n (9,7”) pituinen piirilevy sisältää yhden kuusipinnisen PCIe-lisävirtaliittimen. DirectCU-lämpöputket lisäävät jäähdyttimien korkeutta hieman, mutta ne eivät vaikuta virtaliittimen sijaintiin ja metallinen pidike tukee painavaa jäähdytintä reunaa vasten.



Näytönohjaimen asentaminen kapeisiin koteloihin tai tiettyihin tilansäästöä painottaviin kuution muotoisiin koteloihin saattaisi olla hankalampaa, mutta Asuksen suunnitteluratkaisut ovat toimivia yleisimmissä pelikoneiden koteloissa.



Asuksen malli on ylikellotettu vain 15 MHz referenssimalliin verrattuna eikä muistin kellotaajuuksiin ole koskettu lainkaan. EAH6850 DC/2DIS/1GD5 tarjoaa käyttäjälle pelivaraa ytimen jännitteen suhteen 0,95 voltista 1,35 volttiin omien asetustensa tekemiseksi.

Kommentoi artikkelia