Kooste: neljä Radeon HD 6850 1GB -mallia vertailtuna

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Lopputulos


Sapphiren ja PowerColorin näytönohjaimet olivat tehokkaimpia, mutta mikä malli tarjoaa parasta suorituskykyä hintaansa nähden? Laskimme keskiarvon korttien hinnoille ja jaoimme sillä jokaisen kortin varsinaisen hinnan ja näin saatiin hinta/tehosuhdetta prosenteissa kuvaava taulukko.Asus on testin voittaja jos verrataan pelkkää hintaa ja suorituskykyä. Silti Asuksen ohjaimen mukana ei toimiteta ilmaista peliä, kuten PowerColor tekee. Jos et vielä omista uusinta Call of Dutya ja peli kiinnostaa, niin PowerColorin paketti vaikuttaa huomattavasti mielenkiintoisemmalta. Samoin Sapphire on ainut, joka toimittaa ohjaimen mukana HDMI-kaapelin. Jos ohjainta käytetään kotiteatteriympäristössä ja HDMI-kaapeli puuttuu, Sapphiren paketti on siinä tapauksessa hyvä. Sapphiren sekä PowerColorin ohjaimet tarjoavat hitusen parempaa suorituskykyä Asukseen verrattuna ja paketin kaupanpäällisille kertyy hintaa vain 10 dollarin verran Asukseen verrattuna.

Eli minkä kortin me valitsisimme? Tämän testin tekijä luultavasti päätyisi Asuksen EAH6850 DirectCU Overclock Edition –malliin sen hiljaisen äänentason vuoksi. Mutta se johtuu pitkälti siitä, että minulla ei ole tarvetta HDMI-kaapeleille ja pelejäkin löytyy jo enemmän kuin ikinä jaksaa pelata.

Jos tavoitteena olisi mahdollisimman suuri suorituskyky, valitsisin luultavasti kaksi Sapphiren Toxic 6850 –mallia, sillä niiden tuuletin työntää kuuman ilman ulos kotelosta prosessoria lämmittämästä, mikä mahdollistaa paremman ylikellotuksen prosessorille.

Jos rakentaisin konetta jollekin toiselle pelaajalle, valitsisin luultavasti PowerColorin PCS+ AX6850 –kortin sen kohtuullisen nopeuden ja matalahkon äänentason sekä ilmaisen pelin vuoksi. Pelin arvo erikseen ostettuna liikkuu kuitenkin 30 – 50 dollarin välimaastossa.

Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: Thomas Soderstrom
Alkuperäinen artikkeli: Roundup: Four Radeon HD 6850 1 GB Cards Compared

Kommentoi artikkelia