Intel Xeon E3-1275: Sandy Bridge ammattilaiskäyttöön

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: Adobe CS5 Suite





Testeissä käytetty Premiere Pro CS5 -testi on prosessorin kannalta erittäin raskas Paladin-traileri. Aikaisempien kokemusten perusteella tämä projekti hyötyy Nvidian CUDA-tekniikan käytöstä. Vaikka CUDA-tuen saa käyttöön myös niillä Nvidian korteilla, jotka eivät ole Premiere Pro CS5:n virallisesti tuettujen listalla (kuten Quadro FX 580), kunnolliseen toimintaan vaaditaan vähintään 750 MB muistia, joten käytössämme oleva 512 MB kortti ei auta asiaa.

Tästä syystä kaikki kolme kokoonpanoa toimivat siis pelkästään sovelluspohjaisessa tilassa ilman apua rautakiihdytykseltä, mikä tarkoittaa sitä, että samoilla kellotaajuuksilla toimivat prosessorit ovat tasaväkisessä alkutilanteessa. Vaikka tuloksissa näkyykin pientä vaihtelua, tätä voisi kutsua kolmen ottelijan tasapeliksi. Renderöintiaikoja saataisiin kuitenkin lyhennettyä, jos käytössä olisi suuremmalla muistimäärällä varustettu Nvidian kortti.



Myös After Effects on riippuvainen pääasiassa prosessoritehoista. Eri näytönohjaimet eivät juuri vaikuta lopputulokseen.



Sama tilanne on Photoshop CS5 -testin kanssa, joka osaa hyödyntää useampia prosessoriytimiä ja säikeitä, mutta ei tehokkaampaa näytönohjainta.
Jos työasema hankitaan pääosin After Effects - ja Photoshop-käyttöön, kalliimpaan näytönohjaimeen panostaminen ei ole niin hyödyllinen kuin parempi prosessori tai nopea tallennusratkaisu.

Kommentoi artikkelia