GeForce GT 430: HTPC-Fermi?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Nvidian referenssi GeForce GT 430 ja Asus ENGT430







Referenssimalli on matalaprofiilinen kortti. Tuttuun tapaan referenssi on pelkkä malli, ja AIB (add-in-board)-valmistajat tekevät usein omat piirilevynsä, jotka eroavat referenssistä. Testaamme tällä kertaa Asuksen mallia ENGT430:




Asus on tehnyt kortin matalaprofiiliseksi, mutta muuten piirisuunnittelu on erilainen. Tässä mallissa on sulakesuojaus estämään liiallisen virtapiikin tuhoisat vaikutukset. Asus on hyödyntänyt tätä useissa malleissa viimeisen kahden vuoden aikana.



Myös jäähdytin on Asuksen omaa suunnittelua, ja vaikuttaa selvästi kyvykkäämmältä kuin Nvidian referenssi. Valmistajan mukaan tuuletin on pölynkestävä, mikä käytännössä tarkoittaa valmistajan mukaan sitä, että tuulettimen laakerit ovat paremmin suojattu pölyltä, eikä sitä, etteikö tuuletin keräisi pölyä samaan malliin. Tuulettimen elinkaarta on tämän takia lisätty 10000 tunnilla Asuksen mukaan.



Tarjolla olevista liitännöistä ei ole paljon kerrottavaa, vaan ne ovat myös referenssimallista löytyvät VGA/HDMI/DVI. HDMI-liitäntä on 1.4-versiota, eli se toimii uusien 3D-näyttöjen kanssa. Se pystyy myös siirtämään häviötöntä HD-ääntä, kunhan käytät viimeisimpiä ajureita.



Tältä kortti näyttää ilman jäähdytintä. Piiri on hyvin pieni verrattuna sen GF100-isoveljeen, joten matala virrankulutus ja lämmöntuotto on todennäköistä. Asus on pitänyt piirin kellotaajuudet referenssin mukaisina 700/1400/800 MHz.



Paketti on spartalainen, eikä siitä löydy kuin ohut manuaali ja ajuri-CD. Ainoat ekstrat ovat matalaprofiilikiinikkeet.

Kommentoi artikkelia