GeForce GT 430: HTPC-Fermi?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Loppuyhteenveto: makukysymys

GeForce GT 430 on vakavasti otettava vaihtoehto niille, jotka kaipaavat matalaprofiilista näytönohjainta pienellä virrankulutuksella ja melumäärällä, varustettuna 3D Blu-ray -tuella ja häviöttömällä audiolla HDMI:n kautta.

Jos luet itsesi HTPC-harrastajaksi, luultavasti pidät GeForce GT 430 ominaisuuksista. Tämä on kuitenkin ainoa kortti, joka tarjoaa kyseiset ominaisuudet alle sadalla eurolla. Lisäksi kortti riittää kohtalaisen vaativienkin pelien pelaamiseen 720p-resoluutiolla. Integroitujen piirien suorituskyky ei vielä ole lähelläkään tätä luokkaa.

Voidaankin sanoa, ettei tällä hetkellä ole huonoja GeForce- tai Radeon-kortteja. On vain huonoja hintoja. Jos tarpeesi eivät kuitenkaan kohtaa GT 430 ominaisuuslistan kanssa, on samassa hintaluokassa parempiakin vaihtoehtoja. Radeon HD 5670 on merkittävästi nopeampi peleissä, Radeon HD 5570 ollessa matalaprofiilimallina parempi pelikortti, ja molemmista löytyy häviötön äänenpakkaus HDMI:n läpi vietynä. Jos haluat 3D Vision -tuen, GDDR5-muistia käyttävä GT 240 on parmpi vaihtoehto kuin GT 430, vaikkakin joudut tyytymään heikompaan äänenpakkaukseen. DirectX 11 ei ole kovin merkittävä ominaisuus vielä, eikä luultavasti koskaan tässä teholuokassa.

Jos 3D Blu-ray -tuki on ainoa vaatimuksesi, GeForce GT 220 tarjoaa pienempää virrankulutusta. Edullinen DDR2-muistia käyttävä malli saattaa olla täysin riittävä sinulle. Kaikki nämä kortit maksavat kuitenkin suurin piirtein yhtä paljon kuin GT 430.

Loppujen lopuksi jos haluat HTPC-kortin, jolla voit purkaa häviötöntä HD-ääntä ja toistaa 3D Blu-ray -levyjä, GeForce GT 430 on ainoa vaihtoehtosi tässä hintaluokassa, ja ainoa matalan profiilin kortti, joka kykenee tähän. 79 dollarin suositushinta on kohtuullinen jos nämä ominaisuudet ovat vaatimuslistallasi, mutta muuten sille on olemassa parempia vaihtoehtoja. Jos hintaa tiputettaisiin 65 dollariin, GT 430 olisi omassa luokassaan, toisin kuin nyt. Toivomme, että markkinoiden viimeaikainen kilpailu jatkuu myös tältä osin tulevaisuudessa. Se loisi myös tilaa mahdolliselle GDDR5-muistilla varustetulle versiolle.

Kommentoi artikkelia