Esikatsaus: VIA VN1000 ja Nano DC

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Mediatoisto ja suorituskyvyn skaalautuminen



Viimeaikaisista suorituskykyhypyistä huolimatta vähävirtaiset alustat ovat yhä riittämättömiä kaikkeen paitsi kevyeen toimistotyöhön ja ehkäpä mediantoistoon. Monet pitävät mediantoistoa tämän alustatyypin ainoana tarkoituksena, joten pistimme "Resident Evil: Apocalypse" Blu-rayn ja "A Man Apart" DVD:n pyörimään nähdäksemme onko suorituskyky riittävä.



H.264 -rautakiihdytys vaikutti heikolta kaikilla vähävirtaisilla alustoilla, ja huomasimme, että sen disablointi ei juuri vaikuttanut suorituskykyyn. Nano DC oli selvästi parempi DVD-kiihdytyksessä...jos sillä on jollekin merkitystä.



VIA mainitsi pelattavuuden...ja ION 2 toteutti sen. Ollaksemme reiluja, emme suosittelisi pelaamista yhdelläkään näistä alustoista. Intelin Core i3 vaikuttaa pettymykseltä, vaikka se voittikin Call of Duty: Modern Warfare 2 -testin ja jakoi voiton Dirt 2:ssa. STALKER: Call of Pripyat ja Crysis taas eivät olleet edes pelattavissa millään kokoonpanolla.



Pakkaamisessa Nano DC loistaa, verrattuna muihin vähävirtaisiin ratkaisuihin. Emme ole kuitenkaan vielä nähneet virrankulutusta.



Jos 1,8 GHz Atom on vain hiuksenhienosti liian hidas tarpeillesi, Nano DC on riittävä.

Kommentoi artikkelia