Esikatsaus: VIA VN1000 ja Nano DC

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Toimistosovellukset



VIA pitää Nano DC:tä riittävänä kevyeen työpöytäkäyttöön, eikä se ole ainoa vähävirtainen alusta sillä saralla. Vaikka suorituskyky ei ehkä miellytä tehokäyttäjiä, olemme nähneet hitaampaakin rautaa käytössä joissain toimistoissa.



1,8 GHz Nano DC voittaa Intelin 1,8 GHz Atomin Photoshopissa. Core i3 on kuitenkin huomattavasti sopivampi valokuvien editointiin, ja käyttämämme säikeistetyt filtterit ovat huomattavasti monimutkaisempia kuin useimpien tarvitsemat.



Kukaan ei tarkoituksellisesti ajaisi tuotanto-ohjelmistoa vähävirtaisella kokoonpanolla, mutta Nano DC on kuitenkin parempi tässä tarkoituksessa kuin Atom-pohjaiset kilpailijat.



Virusskannaus on mahdollisesti rasittavinta mitä monet PC:t joutuvat kokemaan, eikä Nano ole siinä kovin hyvä. Toisaalta eivät kyllä ole Atomitkaan.



Tiedostonpakkaus on paljon käytetty toiminto toimistossa, eikä vähävirtaiset alustat suoriudu siitä kovin hyvin. Pienemmänkin kansion pakkaamisessa voi kestää minuutteja, joten ahkera pakkaaminen on parempi suorittaa jollain muulla kokoonpanolla.

Kommentoi artikkelia