Core i7-2920XM: työpöytäluokan pelisuorituskyky kannettavassa?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Loppuyhteenveto



Pystyykö Intelin viimeisin mobiilisuoritin sen kaikkein tehokkaimman työpöytäsuorittimen pelikokoonpanossa? Katsotaanpa kuinka CPU-testeissä kävi.



Vaikka Core i7-2920XM saa sen edeltäjän näyttämään budjettimallilta, työpöytäsuoritin voittaa sen melkein yhtä suurella marginaalilla. Toisaalta monet testeistämme oli optimoitu kuudelle ytimelle, kun taas pelit eivät ole. Joten siirrytäänpä itse asiaan.



1% johto peleissä Core i7-2920XM:n eduksi on todiste uuden mobiilisuorittimen loistavasta tehokkuudesta, ainakin kun sen käytössä on Radeon HD 6970M. Aikaisemmissa työpöytäsuorittimien testeissä olemme todistaneet, että PCIe-suorituskyvyllä on vähemmän merkitystä Nvidian näytönohjaimilla, joten Core i7-2920XM:n piirillä oleva PCIe-kontrolleri saattaa selittää pienet eroavaisuudet näytönohjainbrändien välillä.

Johtopäätöksenä voimme todeta, että Core i7-2920XM pystyy päihittämään Core i7-980X:n peleissä, mutta aivan yksinkertainen asia ei kuitenkaan ole. Kannettavien näytönohjaimet ovat työpöytämallejaan selvästi hitaampia, joten graafisesti vaativissa peleissä työpöytäkone on edelleen paras vaihtoehto. Myös lisäominaisuudet, kuten AMD:n Eyefinity tai Nvidian 3D Surround, puuttuvat vielä kannettavista.

Kommentoi artikkelia