Core i7-2820QM: Sandy Bridge loistaa kannettavissa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: tuottavuus

ABBYY FineReader 10, optinen merkintunnistusohjelma on yksi pyydetyistä testeistä. Olemme automatisoineet 111-sivuisen dokumentin skannaamisen, mikä ilmeisesti arvostaa rinnakkaisuutta. Kärkikaksikkona ovat neliytimiset Hyper-Threading-tuella varustetut suorittimet.

Kestää melkein viisi minuuttia, eli noin kaksi ja puoli kertaa pitempään suorittaa kuorma Arrandale-pohjaisella piirillä verrattuna Core i7-2820QM:n. Toiset kaksiytimiset suorittimet eivät pärjää juuri paremmin, ja ovat noin kaksi kertaa hitaampia kuin i7-2600K.Siirryimme pois Winzipistä jokin aika sitten. Winzip 14 julkaisun myötä Intel sai kuitenkin kehittäjän lisäämään AES-NI-tuen. Lisäämme siis testit takaisin käyttöön, viimeisimmän WinRARin lisäksi (ei AES-NI-tukea) ja 7-Zipin (ilmainen, sisältää AES-NIL-tuen).

Arvelimme työpöytämalleja arvostellessa ettei Winzip ole optimoitu säikeistykselle, ja se näkyy Core i7-2820QM:n tapauksessa. Se jää jälkeen Clarkdale-pohjaiselle suorittimelle koska suorituskyky perustuu melkein pelkästään IPC-tehoon ja kellotaajuuteen rinnakkaisuuden sijaan. Kannattaa siis miettiä käyttääkö Winzipiä ylipäätään.Sandy Bridge johtaa selvästi, mutta säikeistys näyttää auttavan vain tiettyyn pisteeseen asti. Tämä voi tietysti olla kehityspuolen ongelma, sillä 4.00 on yhä betassa. Tiedämme varmasti kunhan se valmistuu.Rinnakkaisuudesta on selvää hyötyä 7-Zip-testissä, ja se hyödyntää myös Hyper-Threading-säikeitä.

Kommentoi artikkelia