Core i7-2820QM: Sandy Bridge loistaa kannettavissa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Mobiili pelisuorituskykyTällä kertaa vertaamme HD Graphics 3000 -moottoria Intelin Core i7-2820QM-suorittimessa alkuperäiseen HD Graphics -moottoriin Core i5-540M-suorittimessa ja AMD:n Radeon HD 4225 -suorittimeen Toshiban T235:ssa.

Olemme halunneet sisällyttää järkevän kattauksen mobiilipelauksesta tähän artikkeliin. Siinä mielessä en muista käyttäneeni kannettavaa jonka natiiviresoluutio olisi 1680x1050. Korkeat resoluutiot ovat kohtalaisen harvinaisia kannettavissa, ja suurin osa kannettavilla pelaavista käyttää matalampaa resoluutiota ja asetuksia, varsinkin integroidulla näytönohjaimella.

Tästä syystä olemme valinneet 1280x720 resoluution samoilla laatuasetuksilla kuin edellisen sivun testeissä. Tämä testi on järkevämpi ja edustaa todellista mobiilipuolen tilannetta: Far Cry 2 (Quality:Medium), Left 4 Dead 2 (Quality:Extra), Call of Duty: MW2 (Quality:High). Suurin osa on valmis luopumaan hieman resoluutiosta parempien tekstuurien sijaan.


Jos AA tai AF-asetuksia ei ole nostettu, Arrandale-pohjainen kokoonpano on itse asiassa kilpailukykyinen Radeon HD 4225:n kanssa. Toki kyseessä on kaikkein hitain integroitu Radeon HD 4200 -sarjan ohjain, eikä sillä ole parina kovin tehokas suoritin. Valitsin Nile-alustan vertailukohdaksi koska se on tehokkain tarjolla olevista integroiduista ratkaisuista AMD:lta.

Ion 2 olisi luultavasti antanut kovemman vastuksen, mutta kyseisiä alustoja on tarjolla melko vähän, ja Fusion-pohjainen Zacate APU on vasta tulossa markkinoille. Joka tapauksessa vanhojen integroitujen piirien jättäessä sinut pelaamaan minimiasetuksilla, Sandy Bridge on kohtalaisen sulava keskivertoasetuksilla.

Kommentoi artikkelia