AMD Radeon HD 6670 ja 6570: mihin pystyy Turks?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Radeon HD 6570 GDDR5 ja Radeon HD 6670





Molemmat AMD:n testiin lähettämä mallit ovat kooltaan puolikorkeita, mikä tekee niistä erityisen sopivia HTPC-käyttöön. Nopealla vilkaisulla on vaikea erottaa toisistaan Radeon HD 6570 ja vanhempi Radeon HD 6450 huolimatta huimasta erosta suorituskyvyssä. Radeon HD 6670 sen sijaan erottuu joukosta huomattavasti isommalla jäähdyttimellään, vaikka piirilevy on samaa 16,5cm x 7,6cm kokoluokkaa. Huolimatta isommasta ulkomuodostaan, jäähdytin mahtuu silti yhden korttipaikan tilaan.



PCIe-väylän tarjoamat 75 wattia riittävät molempien korttien virransyötön tarkoituksiin ja Radeon HD 6670 on siis nopein referenssikortti, joka ei vaadi ylimääräistä virransyöttöä.



Molemmissa referenssimalleissa on DVI-D-, DisplayPort- ja analoginen VGA-liitäntä. DVI-liitännästä on mahdollista saada ulos 3D-kuvaa käyttämällä DVI-to-HDMI-adapteria. Koska Turks tukee teoriassa neljää samanaikaista näyttöä, valmistajat voivat halutessaan sisällyttää mukaan vielä yhden liitännän, vaikka tämän hintaluokan korteissa kuluja haluttaneen pitää alhaalla yksinkertaisimmilla liitännöillä.



Koska Radeon HD 6570 ja 6670 perustuvat samaan piirilevyyn, ei ole myöskään yllätys, että molemmissa käytetään GDDR5-muistia. DDR3-versio Radeon HD 6570 -mallista lienee hieman erilainen piirilevynsä suhteen. DDR3-malli tulee kuitenkin olemaan hitaampi tässä artikkelissa käsiteltyihin malleihin verrattuna.

Kommentoi artikkelia