AMD Radeon HD 6670 ja 6570: mihin pystyy Turks?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Tehonkulutus, lämpötila ja melutaso



Ennen seuraaviin tuloksiin siirtymistä on hyvä huomauttaa, että testeissä käytetty GeForce GT 240 GDDR5 ei ole referenssimalli vaan Gigabyten GV-N240D5-512. Tästä johtuen tulokset eivät välttämättä vastaa täysin referenssimallin tuloksia.

Aloitetaan tehonkulutuksesta:



Uusi Radeon HD 6670 yllättää pienemmällä tehonkulutuksella, kuin Radeon HD 5670 huolimatta suuremmasta määrästä ALU:ita ja korkeammasta kellotaajuudesta. GeForce GTS 450 ei pärjää enää niinkään hyvin tässä testissä kuluttaen tehoa huomattavasti enemmän kuin kilpailijansa. Testeissä käytettiin 3DMark 11 -testiä korttien kuormitukseen ja siitä syystä taulukosta puuttuu vain DirectX 10 -rajapintaa tukevan GeForce GT 240:n tulokset.



GPU:n lämmöntuotto ei eroa eri mallien välillä erityisen paljon, lukuun ottamatta Radeon HD 6570 -mallia, joka lämpenee kuormituksessa selvästi eniten. Tulos ei ole yllättävä kun ottaa huomioon sen jäähdyttimen pienen koon.



GeForce-kortit suoriutuvat esimerkillisen hyvin äänentason testeistä, mutta Radeonitkaan eivät jää kauas jälkeen. Vaikka äkkiseltään Radeon HD 6570:n 56 dB tulos vaikuttaa suurelta, se on mitattu parin sentin päässä tuulettimesta ja kauempaa sitä on hankala edes huomata.

Kommentoi artikkelia