AMD Radeon HD 6450: Caicos saapuu

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Teho, lämpötila ja äänentasoEnnen seuraavia testejä on hyvä huomioida, että testeissä käytetyt Gigabyten GeForce GT 220 ja GeForce GT 430 perustuvat valmistajan omaan jäähdytysjärjestelmään. Ne siis eroavat ominaisuuksiltaan Nvidian referenssimalleista.
Lisäksi Radeon HD 5550 ja Radeon HD 5450 sisältävät passiivisen jäähdyttimen, eli niistä ei kuulu ääntä ollenkaan. Mittaustuloksissa näkyy ainoastaan järjestelmän muiden komponenttien ääni.

Mittaukset on suoritettu 2,5 cm etäisyydellä näytönohjaimen tuulettimesta, jotta melunlähteeksi voidaan identifioida nimenomaan näytönohjain.Käytimme näytönohjainten kuormitukseen FurMarkia, sillä normaalisti testeissä käytetty 3DMark 11 ei toimi GeForce GT 220:n kanssa. Tästä syystä tulokset ovat korkeammat kuin mitä normaalissa pelikäytössä yleensä nähdään. Radeon HD 6450 sijoittuu odotetusti joukon keskivaiheille.Gigabyten GV-220OC-1G1-mallin jäähdytin tarjoaa hyviä tuloksia. Mielenkiintoista on myös passiivijäähdytetyn Radeon HD 5450:n lämpötila, joka on kuormituksessa matalampi kuin tuulettimella varustettu Radeon HD 6450.Radeon HD 6450 referenssimalli ei näytä näiden tulosten perusteella houkuttelevalta, mutta kannattaa huomioida, että testin vertailukappaleina toimivat Radeon-mallit ovat täysin hiljaisia passiivijäähdytyksellään. Toisaalta ainakin Gigabyte ja Asus tarjoavat hiljaisilla jäähdyttimillä varustettuja malleja.

Kommentoi artikkelia