AMD:n Trinity APU:n hyötysuhde: Alivoltit ja ylikellotus

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia

Testitulokset: 3DMark 11

Kun puhuimme Sami Mäkisen kanssa AMD:n APU:n ylikellotuksesta, hän kertoi aloittavansa aina APU:n grafiikkapuolesta. Näiden 3DMark-tulosten perusteella on helppoa ymmärtää miksi. Edes 15 prosentin nopeuslisä olisi merkittävä parannus monissa peleissä, joiden suorituskyky on juuri ja juuri pelattavan rajoilla 1920x1080 resoluutiolla.

Jopa ilman ylikellotusta, A10 ja A8 päihittävät Intelin Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i3 -mallit leikiten. Näitä tietoja emme saaneet heinäkuussa tehdyssä esikatsauksessa, vaikkakin aiempien testien perusteella tulokset olivat odotettavissa.

Kun testin yksittäisiä tuloksia katsotaan tarkemmin, Intelin vahvuudet tulevat näkyviin. Intelin kaksi hyper-threading-tekniikalla varustettua x86-ydintä ohittavat suorituskyvyssä AMD:n neljällä kokonaislukuyksiköllä varustetut Piledriver-ytimet.

kommenttia 4

Janzor

Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.

Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W

hannibal_pjv

Jos tuonne ei tunge erillistä näytönohjainta, niin kyllä tuo A10:kin on ihan HTPC kamaa... Se, että TDP on 100 ei sinällään tarkoita kovin paljoa. Jos taas ostat joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen, niin ei AMD:n prossien suuntaan kannata oikein edes vilkaista, kuin kovin rajoitetulla budjetilla ja tällöinkin kokonaiskulutus menee luultavasti heittäen yli pelkän A10:n.

Bodomed

Voisitte tehdä uuden artikkelin budjetti luokan peli PC:stä. nyt puhutaan siis sellaisesta jonka hinta on max 500€, olisi kiva tietää että minkälaisia kokoonpanoja työ ehdottaisitte?

Olis kiva saada tuo artikkeli senkin takia, että olisi jotain faktaa sitten näyttää ja perustella valintojaan.


BPVest

Originally posted by Janzor:
Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.
Mistä päättelit et toi 100W TDP = 100W lämpöö?

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi artikkelia