Web-selainten Grand Prix: top 5 testattu ja arvosteltu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Käynnistysaika



Testataksemme käynnistysaikoja asetimme testisivut selainten aloitussivuiksi jokaiselle selaimelle ja latasimme jokaisen sivun välimuistiin ennen testaamista. OS resetoitiin ja annettiin "lämmetä" ennen jokaista testiä. Ajat otettiin sekuntikellolla ja mitattiin sekunneissa. Ajanotto alkoi kun painoimme enteriä selainikkunassa, ja loppui kun selain raportoi välimuistiin paikallisesti tallennetun sivun olevan täysin latautunut. Keräsin viisi ajoa ja käytin näiden keskiarvoa raportoidessani lopullisen ajan.



Ei ole yllätys että Chrome käynnistyy nopeammin kuin muut kilpailijat. Nopea käynnistys on kuitenkin ollut Googlen pääkohteita Chromen kehityksessä. Yllättävintä oli kuinka kauan Safarilla kesti-- täydet kymmenen sekuntia verrattuna Chromen yhteen sekuntiin ja Firefoxin neljään sekuntiin.



Opera hallitsee viiden välilehden käynnistystestiä Internet Explorer kintereillään. Chrome ja Safari ottavat kolmannen ja neljännen sijan Firefoxin jäädessä viimeiseksi.



Jälleen kerran, Opera lataa sivut ensimmäisenä perässään Chrome, Firefox ja IE. Safarilta kesti kaksinkertaisesti aikaa avata kahdeksan välilehteä viiteen verrattuna. Koska tämä on sekuntikellotesti, 0,3 sekuntia pitempi aika joka Operalla kesti saattaa johtua testausvirheestä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kolme lisävälilehteä ei juuri hidastanut sitä — vaikuttavaa.

Kommentoi artikkelia