Virtalähteiden kuka kukin on vuonna 2011

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kuinka tunnistaa valmistaja?



UL-numerot

"Underwriters Laboratories, yksityinen yritys, joka toimii tuoteturvallisuusalalla sertifikaattien antajana, on ollut aktiivinen toimija tuotetestauksessa ja turvastandardien kehittäjänä yli vuosisadan ajan. UL arvioi yli 19000 tuotetta, komponenttia, materiaalia ja kokoonpanoa vuosittain. Joka vuosi yli 20 miljoonaa UL-merkkiä painetaan tuotteisiin yli 66000 eri valmistajan toimesta. UL Group ja sen palveluntarjoajaverkosto koostuu 68 testaus- ja sertifiointilaboratoriosta ympäri maailmaa, palvellen asiakkaita 102 eri maassa." -- www.ul.com

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa virtalähteistä pitäisi olla merkitty UL-numerolla. Tämän numeron pitäisi tunnistaa virtalähteen varsinainen valmistaja. Tästä huolimatta kaikista virtalähteistä numeroa ei löydy. Sen puuttuminen saattaa johtua huonosta laadusta.

Askel 1: UL-numeron löytäminen

Löytääksesi UL-numero sinun täytyy vain avata tietokoneesi ja katsoa virtalähteen kyljestä löytyvää etikettiä. UL-numero alkaa yleensä "E"-kirjaimella. Katso esimerkit alla.





UL-kysely verkossa:



Kun numero on tiedossa, voit mennä UL Online Certifications Directory -palveluun ja kirjoittaa sen UL File Number -kenttään. Jos numero on tietokannassa, sinun pitäisi heti nähdä tulos. Jos ei, numero on vanhentunut, väärennetty tai valmistajaa ei ole olemassa.

kommenttia 3

Tomppa12

En kyllä saanut hirveästi tästä artikkelista irti. Jotenkin oli vaikea ymmärtää mistä sitä nyt sitten oikeasti voi tietää. Ei noita UL-numeroita tuijottamalla saa mitään selvää. Tosin luulisin osaavani valita virtalähteen. Eikö jo 80-tarrat (bronze, silver, gold, platinum) kerro jotain virtalähteen laadusta?

Muuten nämä artikkelit ovat tyyliltään jotenkin hassuntuntuisia. Luonnottoman muodollista kieltä? ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. toukokuuta, 2011 @ 15:40

matpaa

Quote:
Vastuu on kuluttajalla ottaa selvää ja kieltäytyä ostamasta luokattomia tai jopa vaarallisia tuotteita.

Eiköhän se Suomessa ole myyjällä se vastuu. Näitä rapakon takaisia artikkeleja voisi vaikka oikolukea asiavirheiden korjaamiseksi, ettei pelkästään tyydytä Google Translaattorin korjauksiin.

nortti87

täällä hardware.fissä on haukuttu noita LC:n powereita ja tarkistelin valmistajan sivulta nuo suojaustiedot niin ihan kaikki löytyy LC 560W poweristani joten tuskin tämä ihan pommi on ???

Kommentoi artikkelia