Testissä Asus Vivo Tab Smart: mobiilimpi kuin kannettava, työpöydästä tinkimättä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Lisälaitteet


Vivo Tab Smartin lisäksi Asus toimitti testiin kaksi tarpeellista lisälaitetta eli näppäimistön sekä näytön suojakuoren. Näppäimistö on hinnoiteltu 89 euroon ja näytön suoja 49,9 euroon.

TransBoard-näppimistö on pinta-alaltaan samaa kokoluokkaa kuin itse tablettikin. Se on 0,5 cm paksuinen ja painaa 250 grammaa. Näppäimistö liitetään tablettiin Bluetoothin avulla. Siinä on oma sisäänrakennettu akkunsa, jota ladataan microUSB-liitännän kautta. Akku kestää yllättävän hyvin yhdellä latauksella ja microUSB-liitännän ansiosta mukana ei tarvitse kuljettaa enempää kuin yhtä laturia. Latausliitäntä on kuitenkin sijoitettu näppäimistön etuosaan, missä johto menee helposti ruudun eteen, kun näppäimistöä yrittää ladata käytön aikana.


Näppäinten malli on sama kuin kannettavissa tietokoneissa. Painallusten syvyys ei ole erityisen suuri, mutta painettaessa näppäimet naksuvat miellyttävästi ja vastustakin on sopivasti. Pienen totuttelun jälkeen sormet osuvat pienehkön näppäimistön oikeisiin kohtiin yllättävänkin hyvin. Kirjoittaessa kevyehkö näppäimistö on kuitenkin hieman hutera eikä aina pysy paikallaan huolimatta alapinnan kumitassuista.

TransBoard sisältää varsinaisen näppäimistön lisäksi myös touchpadin, joka tukee Windows 8:n kosketuseleitä. Eleet toimivat kuitenkin paremmin kosketusnäytöllä, joka sekään ei ole tabletin tapauksessa yleensä kaukana. Monikosketusta tukeva touchpad on kuitenkin kätevä esimerkiksi nettisivujen rullaamiseen sekä tietysti hiirenä työpöytäkäytössä. Hiiri tuleekin todella tarpeeseen, sillä työpöydän käyttäminen pelkällä kosketusnäytöllä ei ole erityisen miellyttävää.

Toinen hyödyllinen tarvike on ruutua suojaava kuori, joka toimii myös tukena kun laitetta halutaan käyttää pöydällä pystyasennossa. Asus TranSleeve tarttuu tabletin reunaan magneetin avulla, joten se kulkee näppärästi mukana ja pysyy oikealla paikallaan. Tukena toimiessaan TranSleeve ei taitu perinteisesti kolmioksi, vaan suojan taittelu oikeaan asentoon pitää ensimmäisellä kerralla katsoa tarkasti. Suoja kuitenkin napsahtaa oikealle paikalleen magneetin avulla ja tarjoaa riittävän tuen laitteen käyttöön. Toisin kuin monissa muissa laitteissa, suojakuoren asentaminen paikalleen näytön peitoksi ei sammuta näyttöä.



Yleisesti ottaen molemmat lisälaitteet ovat äärimmäisen tarpeellisia. Kuoren ja näppäimistön avulla Vivo Tab Smart muuttuu läppärin korvaajaksi kun tarjolla on pöytä ja hyvä kirjoitusasento. Toisaalta sylissä kuoren tuki toimii huonommin ja näppäimistönkin käyttö menee hankalaksi. Niissä tapauksissa kunnollinen laitteeseen kiinnitettävä näppäimistötelakka olisi kätevämpi ratkaisu. Näppäimistö tuo pakettiin myös yhden mukana kuljetettavan osan lisää, jonka erillisestä lataamisesta pitää muistaa huolehtia.

kommentti 1

tataka

acer w510 omistaneena sanoisin että aika ruusuisen kuvan annatte clover trail atomin tehoista. työpöytä tökkii, full hd youtubevideot ei toimi windows ui explorer eikä chrome, firefox eikä edes unity pelit toimi(ja core duon integroitu näyttis riittää siihen)

suosittelen kaikkia odottamaan seuraavan sukupolven atom ja rt tabluja, koska niissä toiminta tulee olemaan huomattavasti parempaa.

ja nykyinen clover trail atom on parempi kuin tegra 3/qualcommin tuplaydin adreno 225:llä ja käyttökokemuksen ero kapenee varmaan tegra 4 ja bay trailin mutta tuleva atomissa sama käyttökokemus, sama hinta n. ja n. sama akkukesto, mutta kaikki perusjutut toimii.

Kommentoi artikkelia