Pikatestissä kosketusalustat ja Windows 8 -eleet

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Logitech T650



Logitechin kosketusalusta on varsin maltillisen kokoinen, mutta kuitenkin selkeästi suurempi kuin kannettavien omat vastaavat. Fyysisesti laite on tyylikäs ja huomaamaton. Reunojen terävyys harmittaa hiukan, sillä juuri niitä reunalta pyyhkäisyjä sillä tulee tehtyä ja terävyys haittaa liikettä jonkin verran. Pyöristetyt reunukset olisivat mielestäni toimineet paremmin. Kosketusalustan päällipinta on mukavan liukas ja miellyttävä sormen alla.

Laite naksahtaa mukavasti kun sitä painaa hieman kovempaa, mikä tarkoittaa klikkausta. Kakkosnäppäimen klikkaus syntyy oikeasta alanurkasta painamalla. Tämä toiminnallisuus tuntuu kokonaisuudessaan luontevalta jo lyhyen käytön jälkeen.



Logitechin USB-vastaanotin on yhtiöltä tuttu nano-kokoa, eli koneen sisälle painuvan liittimen jälkeen ulkopuolelle jää suunnilleen Buranan kokoinen laitos. Niin kutsuttuun Unifying-vastaanottimeen voi liittää jopa kuusi Logitechin langatonta laitetta samanaikaisesti. Alustan mukana toimitetaan myös perinteinen USB-kaapeli, jonka avulla sitä voi ladata. Lataaminen toimii myös käytön aikana.



T650:n asentaminen ja käyttöönotto on vaivatonta ja nopeaa. Tuntuma on yllätyksetön, mikä on siis hyvä asia – laitteen oppiminen vaatii hyvin vähän ponnisteluja varsinkin jos montaa samanaikaista kosketusta tukevat kosketusalustat ovat ennestään lainkaan tuttuja. T650 tukee hyvin Windowsin uusia eleitä ja valikoiden avaaminen sivulta pyyhkäisemällä toimii moitteettomasti. Lisäksi mukana on esimerkiksi pyyhkäisy kolmella sormella ylöspäin, mikä vastaa Windows-painikkeen painamista.

Kommentoi artikkelia