Pikatestissä kosketusalustat ja Windows 8 -eleet

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Yhteenvetoa

Molemmat testatuista laitteista sopivat hyvin käyttöön uuden Windows 8:n kanssa. Aivan kokonaan ne eivät kosketusnäyttöä kumpikaan pysty korvaamaan, mutta ainakin läppärin kanssa käytettäessä ne tuovat kyllä mukavaa toiminnallisuutta ja kaivatut eleet, jotka tuottavat hiirellä laukaistuna ainakin allekirjoittaneelle päänsärkyä.



Logitech on panostanut laitteessaan kompaktiin kokoon, joka on kuitenkin riittävä. T650 kulkee helposti mukana läppärin laukussa, eikä se vie paljoa pyötätilaa, mikäli sitä haluaa käyttää pöytäkoneen kanssa. Wacomin Bamboo Pen & Touch sen sijaan on suuri, mutta vähääkään graafista työtä tekevälle valinnan mahdollisuuksia ei näiden kahden välillä oikeastaan edes ole. Pelkästään kosketushiireksi Wacomin ratkaisu ampuu hieman yli niin ominaisuuksiltaan kuin budjetiltaan. Kuitenkin, mikäli halajaa selkeästi suurempaa kokoa, eikä lisähinnasta ole haittaa, niin kyllä Bambookin tehtävästi suoriutuu. Lisäksi kynällä ohjaaminen on ajoittain hauskaa vaihtelua sormella tökkimiseen, oli sille oikeaa tarvetta tai ei.

Kirjoitushetkellä Logitechin laitteen hinta pyörii suunnilleen 70 ja 90 euron välissä. Testattavana ollut medium-kokoinen Wacom puolestaan maksaa noin 150-200 euroa. Pienemmän hinta on lähempänä satasta.

Kommentoi artikkelia