Antec Kühler vs. Corsair Hydro: Suljetun kierron vesijäähdytysjärjestelmät testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Antec Kühler H20 920


Kühler H20 920 on jo selkeä parannus sarjan halvimpaan malliin verrattuna ja se sisältää tuplasti paksumman jäähdytyskennon sekä kaksi tuuletinta. Samanaikainen imu ja puhallus kennon läpi neutralisoi paksumman kennon aiheuttaman ilmavirran vähenemisen ilman, että tuulettimien nopeutta täytyy merkittävästi kasvattaa.



Antecin Kühler 920 ja 620 toimivat samoilla kiinnikkeillä. Tehokkaamman jäähdyttimen isompi koko esti jo emolevyn EPS12V-liitäntään yltämisen, mutta muutoin koteloon jäi hyvin tilaa muille asennuksille.



Vaikka kaksi tuuletinta ja paksumpi jäähdytyskenno antavatkin Kühler 920 -mallille selvän edun jäähdytystehossa, silti sen mielenkiintoisin ominaisuus on USB-kaapeli, jonka avulla käyttäjä voi hallita järjestelmän suorituskykyprofiileita. Käyttäjälle on tarjolla laaja valikoima säätöjä, joilla saavutetaan joko lähes täydellisen hiljainen toiminta tai maksimaalinen suorituskyky kätevän sovelluksen kautta.



Antecin sovellus näyttää jäähdytysnesteen lämpötilaksi huomattavasti matalamman arvon kuin mitä prosessorin sisäinen sensori kertoo omasta lämpötilastaan. Lisäksi tarjolla on tietoa arvioidusta äänentasosta ja pumpun nopeudesta.



Nesteen lämpötilasta ja tuulettimen nopeudesta on saatavilla tietoa myös käyrän muodossa.



Järjestelmän oletussäädöt on asetettu pitämään nesteen lämpötila enintään 50 asteisena. Maksimaalisen jäähdytystehon testaamiseksi järjestelmä pitää säätää aloittamaan jäähdytys 20 asteessa enimmäistehon tullessa käyttöön 25 asteessa.

Kommentoi artikkelia