Antec Kühler vs. Corsair Hydro: Suljetun kierron vesijäähdytysjärjestelmät testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Corsair Hydro H80


Jäähdytinvalmistajat ovat olleet ahkerina tammikuussa 2011. Corsair julkisti vaihtavansa toimittajakseen CoolIT:n samaan aikaan, kun CoolIT julkaisi myös parannellun jäähdytinlevymallinsa. Hämminkiä lisäsi vielä se, että Antec otti Corsairin tilalle Asetecilla.



Hydro H80:n 1,5 tuuman jäähdytyskenno on paksuudeltaan kilpailijansa ohuiden ja tuplapaksujen kennojen välimaastossa. Tuulettimet ovat samankaltaiset, kuin kilpailijansa paksummassa ratkaisussa. 75 dollarin hinnallaan se myös asettuu kilpailijansa mallien välille.



H80:n Intelin kantoihin tarkoitettu tukilevy sopii prosessorinkantoihin alkaen LGA 775:sta aina LGA 1366:n saakka (sisältäen 1156:n ja 1155:n) pitkänomaisten ruuvinpaikkojensa ansiosta. Alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleiset kiinnikkeet pitävät levyn löysästi paikoillaan prosessorinkannan takana.



Toiset kiinnikkeet on tarkoitettu pitämään vesipumppu paikallaan LGA 2011 kantaisten prosessorien päällä käyttäen emolevyyn integroitua tukilevyä.



H80:n pumpun runko toimitetaan sopivien Intelin kiinnikkeiden kanssa. AMD kiinnikkeet käyttävät johtokoukkuja AMD:n jäähdytinnipistimien kiinnittämiseen. Runko sisältää myös virtauksen nopeuden säätimen ja kaksi nelipinnistä PWM-tuulettimen liitäntää.



Jäähdytinkokoonpanon pohjalevy kiristetään peukaloruuveilla prosessoria vasten, mikä vetää kannan tukilevyn tiiviisti vasten emolevyn pohjaa LGA 1155 -kantaa käytettäessä. Pieni tila kiinnikkeen paksumman osan ja emolevyn välissä estää kosketukset lähellä oleviin virtapiireihin, mikä selittää myös sen, miksi tukilevy kiinnittyy niin löysästi paikalleen.

Kommentoi artikkelia