Google haluaa tablettien hinnan vielä alemmas, 99 dollarin Nexus-tabletti työn alla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Google haluaa tablettien hinnan vielä alemmas, 99 dollarin Nexus-tabletti työn alla
Google julkaisi kesällä yhteistyössä Asuksen kanssa suorastaan ennen näkemättömän halvan Nexus 7 -tabletin, joka halvasta hinnastaan huolimatta on kerännyt kiittäviä arvioita. Google haluaa kuitenkin painaa tablettien hintoja vieläkin alemmas.

Aasialaisia komponenttivalmistajia lähellä olevan Digitimesin mukaan Google suunnittelisi vain 99 dollarin hintaisen tabletin julkaisemista tulevan vuoden puolivälin tietämillä. Koska näyttö on nykyisten laitteiden suhteellisesti kallein komponentti, hintaa on helpoin hilata alaspäin näytön kuluja karsimalla. Digitimesin mukaan Google olisi tilannut O-Film-nimiseltä yhtiöltä sen kehittämiä uudenlaisia näyttöjä, joiden valmistaminen on halvempaa ja lisäksi ne mahdollistavat laitteiden ohentamisen.


Tuleva Nexus-tabletti ei välttämättä saavu markkinoille 99 dollarin hintalapulla varustettuna, mutta sen odotetaan halpenevan ajan myötä sadan dollarin hintaluokkaan. Lanseerauksen yhteydessä hinta voisi olla 129 dollarista 149 dollariin, mikä olisi kuitenkin edelleen merkittävästi halvempi kuin nykyinen Nexus 7 -malli puhumattakaan esimerkiksi Applen 7,9 tuuma iPad Mini -tabletista.

Toisaalta esimerkiksi The Verge kyseenalaistaa Googlen mahdollisuudet toteuttaa satasen Android-tablettia samalla laadulla ja suorituskyvyllä, jota Nexus 7 tarjoaa. Vergen perusteluiden mukaan haluttuun 99 dollarin hintaluokkaan yltäminen tapahtuisi merkittävillä uhrauksilla sekä suorituskyvyssä että laitteen laadussa.

(Uutisukuvassa nykyinen Nexus 7)

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

readyEddy
readyEddy
Kolme osatekijää:
- hardis
- käyttis
- sisältö

Noista hardis alkaa olla kohta helpoin osa. Nokia veikkasi kuollutta hevosta.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ainakin tiputtavat näyttinsen laatua ja ilmeisesti muitista tingitään vähän lisää samoin rungosta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä