AfterDawn logo

Uusi artikkeli: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

Teemu Laitila Teemu Laitila

SSD-asemasta on tullut arkipäivää tehokäyttäjän konepaketissa, eikä nopeaa tallennustilaa hankkiakseen tarvitse enää kurottaa ihan niin syvälle taskun pohjalle. Hintojen laskun myötä myös isommalla tallennuskapasiteetilla varustetut levyt ovat tulleet yhä useamman saataville.

Muistipiirien valmistuskustannusten pienentyessä optimaalinen hinnan ja kapasiteetin yhdistelmä on siirtynyt astetta isompiin levyihin ja 240 tai 256 gigatavun asemat alkavat olla kohtuullisissa hinnoissa. Tom's Hardware testasi kymmenen 240/256 GB kokoista uutta tulokasta SSD-asemien markkinoilla.

Suuri osa asemista perustuu tuttuun tapaan SandForcen muistiohjaimeen ja nopeuseroja syntyy lähinnä käytetyn muistityypin mukaan. Testiasemien joukkoon mahtuu kuitenkin myös virkistäviä uutuuksia, sillä esimerkiksi Corsairin Neutron-sarjan levyissä käytetään uutta ohjain, jota emme ole päässeet vielä aiemmin testaamaan.

Toinen muuttuva tekijä on ollut SandForcen uusi politiikka, jonka mukaan valmistajakumppanit voivat halutessaan jättää varalle pidetyn tilan kokonaan pois ja antaa aseman koko kapasiteetin käyttäjän hallintaan. Artikkelissa luodaan katsaus sen vaikutuksiin asemien suorituskykyyn.


Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT