Nintendo julkaisi Wii U:n päivitetyt speksit

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (7)

Nintendo julkaisi Wii U:n päivitetyt speksit
Nintendo jatkoi tulevan Wii U -konsolinsa esittelyä E3-messuilla, ja nyt se on myös vahvistanut laitteen viralliset speksit.

Wii U on ulkoisilta mitoiltaan 4,6 cm korkea, 26,7 cm syvä ja 17,3 cm pitkä, ja se painaa noin 1,5 kg. Suorittimena toimii IBM:n moniytiminen Power-suoritin, ja näytönohjaimesta vastaa AMD:n Radeon-pohjainen näytönohjain. Nintendo ei ole kertonut prosessorin tai näytönohjaimen tarkempia tietoja, mutta ilmeisesti IBM:n suorittimessa on kolme ydintä ja AMD:n näytönohjaimen on huhuttu perustuvan RV700-sarjaan. Wii U tukee Full HD -resoluutiota.

Tallennukseen Wii U käyttää sisäistä flash-muistia, ja se tukee myös SD-muistikortteja ja ulkoisia USB-tallenusvälineitä. Pelit tulevat Nintendon omilla Wii U ja Wii optical disc -levyillä. Wii U tukee myös WiFi-yhteyteyttä (IEEE 802.11b/g/n), ja siinä on yhteensä neljä kappaletta USB 2.0 -liittimiä (kaksi edessä ja kaksi takana).
Wii U tukee lähes kaikkia Wiin ohjaimia ja lisälaitteita, ja se kykenee käsittelemään yhtäaikaisesti kahta Wii U GamePad -ohjainta, maksimissaan neljää Wii-kaukosäädintä tai Pro-ohjainta, sekä lisälaitteita kuten Nunchuk, Classic -ohjain ja Wii Balance Boardia.

Nintendon uuteen kosketusnäytölliseen ohjaimeen on lisätty myös NFC-tuki, joka tuo lisää mahdollisuuksia peleihin ja aktiviteetteihin. 16:9 resistiivisellä kosketusnäytöllä on kokoa 6,2 tuumaa ja kokonaisuudessaan ohjain painaa 500 grammaa. Ohjaimessa on myös webkamera, joka mahdollistaa videochattailun.

Laitteiston lisäksi Nintendo on panostanut myös ohjelmistopuolen ominaisuuksiin muun muassa Miiverse-yhteisöpalvelun muodossa. Lisäksi tuettuna ovat kaikki suosituimmat videontoistopalvelut kuten Youtube ja jenkkiläiset Netflix ja Hulu.

Wii U julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta, mutta sen tarkempaa julkaisuaikataulua tai hintaa ei ole vielä paljastettu. Lienee kuitenkin todennäköistä, että uusi konsoli ja kosketusnäytöllä varustettu ohjain tulevat nostamaan hintaa selvästi alkuperäisen Wiin 269,9€ julkaisuhinnasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

jani1987
jani1987
olisko hinta suomessa 400-500€
Bellj
Bellj
Vähän on samaa huumaa tässä kuin aikoinaan Wiin julkaisussa. Voi kyllä tosin olla että on järkevintä odottaa Sonyn ja Microsoftin seuraavat konsolit, ennen kuin tätä ryhtyy edes harkitsemaan.
squi
squi
Originally posted by Bellj:
Vähän on samaa huumaa tässä kuin aikoinaan Wiin julkaisussa. Voi kyllä tosin olla että on järkevintä odottaa Sonyn ja Microsoftin seuraavat konsolit, ennen kuin tätä ryhtyy edes harkitsemaan.
Tällä ehtii pelata melko kauan, ennen kun MS:n ja Sonyn seuraavan sukupolven konsolit saapuu kauppoihin asti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. kesäkuuta, 2012 @ 12:14
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Jos rv700, niin selittää miksi Unreal4 engine ei oikein käänny Wii UI:lle kun se tukisi vain DX10.1:stä eikä DX11:sta. Muutenhan tuo rv700 sarja on oikein kuranttia kamaa nykyaikaisilla valmistukniikoilla ja viivaleveyksillä. Pieneen tilaan saadaan kovasti potkua, jos vain eivät säästele ropseissa...
pähkinä
pähkinä
Siis taas valmiiksi vanhaa rautaa ja pitäisi satoja euroja siitä maksaa? Ja miksei pelit voi tulla DVD:llä tai Blu-raylla? Maksetaan taas vähän lisää omasta mediasta. Laittaisivat kaseteille saman tien....
cpenter83
cpenter83
Nintendon pointtihan tuossa omassa mediassa on ollut se ettei tarvitse maksaa rojalti-maksuja dvd/blu-ray tahoille.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ja hintsun verran vaikeampaa kopioida, kun aihioita ei löydy lähikitskalta...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows XP 32- bit 64- bit koneeseen 20 Windows -ongelmat
Käytöstä pois ollut puhelin ei enää käynnisty 2 Android -keskustelu
Onko reittitimen hintatasolla merkitystä? 3 WLAN ja lähiverkot
Biisiketju 5539 Vapaata keskustelua
Yleistä keskustelua asian vierestä 116 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1243 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Vanha Windows XP uudempaan kannettavaan 4 Windows -ongelmat
Nokia 5 TA-1053 muistikortti, asetukset ja sovellutukset 13 Android -keskustelu
Kannattaako päivittää? 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
näyttö ei saa signaalia käynnistyksessä. 27 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä