Uusi artikkeli: ASRock P67 Transformer: P67 LGA 1156 -yhteensopivana

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: ASRock P67 Transformer: P67 LGA 1156 -yhteensopivana
Intel julkaisi viime viikolla virallisesti uutta LGA 1155 -kantaa käyttävät Sandy Bridge -prosessorit. Uuden prosessorikannan myötä saapuivat myös P67-piirisarjalla varustetut emolevyt. Uusi piirisarja parantaa muun muassa SATA 6.0 Gb/s -liitäntöjen ja USB 3.0 -liitännän kaistanleveyttä.

Vaikka päivittäminen uuteen piirisarjaan vaikuttaisi houkuttelevalta, uuden prosessorin hankinta ei välttämättä kiinnosta ainakaan nykyisten high-end Core i5 - ja Core i7 -prosessoreiden omistajia. Tähän pulmaan tarjoaa ratkaisun ASRock, joka on istuttanut vanhemman LGA 1156 -kannan P67-piirisarjalla varustettuun P67 Transformer -emolevyyn. Tom's Hardware testasi, onko piirisarjapäivityksestä hyötyä vanhalle prosessorille vai onko uuden emolevyn myötä syytä laittaa myös prosessori vaihtoon.


Artikkelissa tutustutaan erityisesti massamuistien suorituskykyyn erilaisissa käyttöskenaarioissa sekä ajetaan läpi muutamia pelitestejä. Lopuksi käydään läpi piirisarjan vaikutus järjestelmän tehonkulutukseen sekä hyötysuhteeseen.

ASRock P67 Transformer: P67 LGA 1156 -yhteensopivana

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista