Yhden korttipaikan näytönohjaimet: kenen kortti on nopein?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Lopputulos


Normaalisti näytönohjainvertailujen lopuksi käydään läpi hinta/tehosuhteet, mutta tässä tapauksessa se ei ole mahdollista useammastakin eri syystä. Suurin syy on se, että tässä testissä pyrittiin löytämään parhaiten suoriutuva yhden korttipaikan kokoinen näytönohjain ja parhaiten menestyneen kortin suositeltu myyntihinta on huomattavasti korkeampi kuin sen kilpailijoilla.

Afoxin mukaan sen Radeon HD 6850 -mallia myydään noin 210 dollarin hinnalla ja olettaisimme tarkoittavan käytännössä 185 - 200 dollarin hintaa isoimmissa verkkokaupoissa. Lisäksi vielä markkinoilta löytymätön ECS:n testikappale pitäisi hinnoitella näppituntumalla noin 75 dollariin kilpailijoiden vaihtoehtojen ja aikaisempien esimerkkien perusteella. Näillä tuloksilla kaikki kolme testiohjainta sijoittuisivat 3 prosentin päähän toisistaan suhteutettaessa hintaa hyötyyn.

Testin alkuperäisen tavoitteen mukaan Afoxin Radeon HD 6850 (AF6850-1024D5S1) tarjoaa selkeästi parasta suorituskykyä kilpailijoihinsa verrattuna. Myös PowerColor valmistaa yhden korttipaikan versiota HD 6850 -ohjaimesta, mutta odotuksista huolimatta PowerColorin ohjain ei ikinä saapunut mukaan testiin. PowerColorin versio kuitenkin vaatii lisävirtaa 6-pinnisen liitännän kautta, mikä antaa Afoxille pienen etulyöntiaseman.

Radeon HD 6850 -ohjainten lisäksi olisimme kaivanneet testiin vielä yhtä näytönohjainta, eli Galaxy GeForce GTX 460 Razor -ohjainta. Ikävä kyllä kukaan Galaxylla ei kuitenkaan vastaa sähköpostiin missään mahdollisessa osoitteessa.

Koska Afox voittaa testin (ainakin niiden osalta, jotka halusivat osallistua) selkeästi, haluaisimme palkita sen jotenkin. Palkinto ei voi kuitenkaan olla Best of Tom's Hardware, sillä ainut kortti joka olisi voinut tarjota sille järkevää vastusta, ei osallistunut kilpailuun.Afox palkitaan siis alimman tason Tom's Hardware Approved -merkinnällä siitä hyvästä, että se päihitti kirkkaasti kaikki muut testiin osallistuneet yhden korttipaikan näytönohjaimet ja siksi, että Afox on kehittänyt uusia innovaatioita tuotesegmentissä, joka mielestämme ei saa tarpeeksi huomiota isojen valmistajien keskuudessa.

Kommentoi artikkelia