Uusi artikkeli: Esittelyssä AMD Phenom II X6 1100T: AMD:n uusi kuusiytiminen lippulaiva

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi artikkeli: Esittelyssä AMD Phenom II X6 1100T: AMD:n uusi kuusiytiminen lippulaiva
AMD julkaisi joulukuun alussa uuden Thuban-pohjaisen lippulaivaprosessorin, Phenom II X6 1100T:n. Kuten nimestä voi päätellä, niin kyseessä on uusi kuusiytiminen prosessori, josta löytyy Turbo Core -ominaisuus. Artikkelissa tutustutaan tarkemmin prosessorin suorituskykyyn.

Phenom II X6 1100T on AMD:n edellisen Phenom II X6 1090T -lippulaivan manttelinperijä. Verrattuna edeltäjäänsä 1100T:ssä ei kuitenkaan ole mitään muuta eroa kuin 100 megahertsiä korkeampi kellotaajuus. Lisäksi Turbo Coren maksimikellotaajuus on noussut 100 megahertsillä. Uuden prosessorin suositushinta on 265 dollaria. Suomessa prosessoria myydään kuitenkin jo alle suositushinnan.

Artikkelissa huomataan, ettei vanhan ja uuden lippulaivan välillä ole suorituskyvyllistä eroa. 1100T:tä ei saatu testeissä ylikellotettua yli neljän gigahertsin. Saimme siis samat ylikellotustulokset kuin aikaisemmin 1090T:n kohdalla. Artikkelissa esitellään lyhyesti myös kahden muun uuden AMD-prosessorin tiedot, jotka yhtiö julkaisi samassa yhteydessä.

Kommentoi uutista