Testissä kolme kilowatin 80 PLUS Gold -virtalähdettä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

OCZ Z Series Z1000M: Testitulokset



Hyötysuhdemittaukset 80 PLUS -standardin mukaisesti



Hyötysuhde käyttöprofiilikohtaisesti


OCZ:n virtalähde saa hylkytuloksen kahdesta kolmesta 80 PLUS -standardin mukaan suoritetusta hyötysuhdetestistä. Z1000M jää prosenttiyksikön päähän minimirajasta kun käyttöaste on 50 prosenttia ja kahden prosenttiyksikön päähän täydellä rasituksella.

Edellisistä puutteista huolimatta virtalähteen kokonaistulokset ovat hyvät. OCZ:n eduksi voidaan lukea se, että hyötysuhde ei muutu paljoa eri käyttöasteilla. Virtalähde saavuttaa helposti sertifikaatin rajat 12 ja 5 voltin jännitelinjoissa, mutta 3,3 voltin linja ei täytä sertifikaatin vaatimuksia.

Testiemme mukaan OCZ:n virtalähde on täysin oikeutetusti saanut kylkeensä EuP ready -logon. Lämpötilaero levossa ja täydessä rasituksessa on vain kahdeksan astetta. Tuuletin pyörii hetken aikaa sen jälkeen kun tietokone on sammunut.


Kaiken kaikkiaan OCZ:n virtalähde on erittäin passeli vehje. Se täyttää vaativimmatkin standardit 12 voltin jännitelinjan osalta, vaikka pientä nikottelua hyötysuhteissa onkin.

kommentti 1

Anonymous User

If that DVI port is a Dual-Link then you are lucky, because you would be able to cecnont and use a 120Hz 3D monitor such as the Acer GN245HQ in Full HD mode in either 120Hz 2D or 60Hz per eye 3D mode. If you however don't have DL DVI cecnontor you will be limited by the HDMI interface to 1080p 24Hz 2D mode or 720p 50/60Hz 3D mode. Furthermore you may not be able to use this monitor for gaming in stereo 3D mode over the HDMI 1.4 interface as it is not officially supported by Nvidia's 3DTv Play software. -14Was this answer helpful?

Kommentoi artikkelia