Testissä Asus G75VW – raskaan sarjan pelikannettava

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Suorituskykytestit



3DMark 11 ja PCMark 7





Asus G75VW saavutti 3DMark 11 –testissä P3138 pistettä, mikä tekee siitä selvästi suorituskykyisemmän kuin aiemmin testataamamme VAIO S15 (P1385) ja UX32VD (P1029). Siinä missä kevytkannettavien ja G75VW:n välillä on suuri kuilu, on sillä vielä matkaa työpöytäpuolen tehokoneisiin. Tehokkaimmat työpöytäkoneet GTX 680 –näytönohjaimella varustettuna yltävät lähes P10000 pisteen tienoille. Vaikka GTX 670M on tehokas kannettavan näytönohjaimeksi, on se suorituskyvyltään keskiverto verrattuna työpöytämalleihin.

PCMark 7 –testissä tulokseksi saatiin 3047 pistettä, lähinnä neliydinsuorittimen, näytönohjaimen ja 8 Gt muistin ansiosta. PCMark arvostaisi myös SSD-asemaa, mutta sitä ei Asuksen kannettavasta vakiona löydy.

Pelisuorituskyky



Tällä kertaa testipeleinä toimivat Deus Ex: Human Revolution, Battlefield 3, Skyrim ja Shogun II: Total War . Pelit testattiin 1080p-natiiviresoluutiolla, ja tarkoituksena oli löytää pelattavat asetukset parhaalla kuvanlaadulla.

Testit suoritettiin FRAPS-ohjelmalla, ja sen tallentamat tarkat tulokset on tarkasteltavissa FRAPS calc –ohjelmasta otetuista kuvankaappauksista. FRAPS Calc hyödyntää FRAPSin frametime-tuloksia, joten se laskee jokaisen ruudun päivityksen, mikä auttaa myös mahdollisen mikrostutteroinnin havaitsemissa. Ohjelman antamista tuloksista kannattaa tarkastaa suodatettu ruudunpäivitysnopeus (Filtered Avarage FPS) sekä annetut graafit. Sovellus antaa myös yleisarvosanan (Rating). Arvosana 1 kuvaa jatkuvaa 60 FPS tasoa.

The Elder Scrolls V: Skyrim





Skyrim toimi riittävän jouhevasti maksimiasetuksilla ja 4xAA-asetuksella. Peli osoittaa kuinka pelikannettavakin jaksaa nykyään pyörittää graafisesti vaativia pelejä verrattain helposti. Raskas antialiasointi päällä GTX 670M jaksoi pitää ruudunpäivityksen yli 30 FPS:n. Vaihtoehtoisesti nopeammasta ruudunpäivityksestä pitävä voi tyytyä pelkkään FXAA-asetukseen, mikä nostaa tuloksen selvästi korkeammalle.



Deus Ex: Human Revolution





Myös Deus Ex oli suosiollinen Asuksen kannettavalle, ja peliasetukset saatiin nostettua maksimiin. Ruudunpäivitys pysyi yleisesti ottaen 43 FPS:n keskiarvon tuntumassa, ja tarjosi varsin sulavan pelielämyksen.



Battlefield 3





Battlefield 3 on testijoukkion vaativin, mutta GTX 670M jaksoi pyörittää sitä siitä huolimatta yllättävän korkeilla asetuksilla. Asetukset pidettiin Ultra-tasolla lukuun ottamatta Antialiasing Deferred –asetusta, joka olisi tiputtanut ruudunpäivityksen liian alas. Keskimääräinen ruudunpäivitys näillä asetuksilla oli 36 FPS, mikä on vielä pelattavalla tasolla, mutta nopeatempoista moninpeliä varten asetuksissa joutuu karsimaan, jos tarkoituksena on saada sulava 60 FPS:n suorituskyky.



Shogun II: Total War





Myös Shogun II saatiin toimimaan very high –vakioasetuksella riittävän sulavasti. Very High ei täytä kaikkia grafiikkaefektejä, eikä Asuksen kannettavalla riittänytkään rahkeet lähteä käyttämään lisäasetuksia, kuten MSAA:ta ja HBAO-varjostusta. Very High –asetuksella peli kuitekin toimi kiitettävällä 49 FPS:n keskimääräisellä ruudunpäivityksellä

kommenttia 2

jorgga

Subwoofer läppärissä, ai että sain kyllä illan naurut. Kiitos Asus.

Jos et osaa, teeskentele.

Anonymous User

Originally posted by jorgga:
Subwoofer läppärissä, ai että sain kyllä illan naurut. Kiitos Asus.
Nimensä mukaisesti kyseessä on bassokaiutin, joka toistaa matalan pään ääniä. Eikä itse asiassa ollenkaan huonosti käyttääkseen muutaman sentin elementtejä.

Kommentoi artikkelia