Philips BDM3275UP – 32 tuumaa ja 4K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Näyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen jalusta irrotettuna, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto, HDMI-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. Myös VGA ja DL-DVI -johdot tulevat mukana, mutta nämä eivät tue näytön 4K-maksimiresoluutiota.



BDM3275UP on ulkoasultaan hillityn näköinen ja perinteinen ammattikäyttöön suunnattu näyttö, ja ainoa designin osalta merkittävä maininta löytyy alareunan tyylitellyn harjatun alumiiniosion osalta. Kookkaana paneelina sen jalusta on jykevä, ja se kiinnitetään VESA-kiinnikkeisiin neljän ruuvin voimin, tai vaihtoehtoisesti jalustan voi jättää suoraan laatikkoon jos näytölle löytyy 100x100 VESA-tuettu kiinnike omasta takaa. Mukana tuleva jalusta on kuitenkin laadukas ja tarjoaa kaikki tarvittavat säädöt kuten 180 mm korkeussäätö, 90 asteen pivot, 170 asteen kääntö ja -5/20 asteen kallistus. Koko paketilla on painoa 10,9 kiloa, ja ilman jalustaa 7,94 kiloa.



HDMI 2.0 -liitäntä tukee 3840x2160-resoluutiota 60 Hz maksimitaajuudella ja 8-bittisillä väreillä. Täyttä 10-bittistä 4K:ta tukee vain DisplayPort-liitäntä, joten jos paneelin 10-bittisyys on merkittävä ominaisuus ostopäätöstä tehtäessä, HDMI 2.0 -liitännän läpi sitä ei ole mahdollista hyödyntää.



Itse paneeli on mattapinnoitettu, joten se sopii paremmin huoneisiin, jossa esimerkiksi ikkunoista tuleva valo vaivaisi glossy-tyyppistä kiiltäväpintaista paneelia. Mattapinnoite on kuitenkin sen verran kevyt, ettei se juuri kristallisoi esimerkiksi kirkasta valkoista.

Kommentoi artikkelia