Philips BDM3275UP – 32 tuumaa ja 4K

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

OSD-valikko





Philipsin OSD-painikkeet on sijoitettu näytön oikeaan alanurkan pohjaan asetetuilla hipaisukytkimillä. Vaikka painikkeiden merkinnät on sijoitettu näytön etupuolelle, hipaisukytkimien käyttö ei ole kovin tarkka operaatio, ja virtakytkintä on helppo hipaista kesken säätöjen ilman minkäänlaista sormituntumaa painikkeiden sijainnista.



Itse OSD-valikko kattaa tarvittavat perusasetukset kirkkauden, kontrastin, gamman ja värilämpötilan osalta. Mukana on myös Pixel Orbiting -toiminto, jonka on tarkoitus estää kuvan palamista kiinni näyttöön. IPS-paneeleissa kuvan palaminen ei ole pysyvää sorttia, mutta korkeakontrastinen ikkuna saattaa tästä huolimatta pitemmässä käytössä jättää väliaikaisia jälkiä näytön pintaan.

32-tuumaisena mallina näytöstä löytyy myös PIP/PBP, eli "kuva kuvassa" -toiminnot, joilla näytön ruudun voi jakaa kahden eri kuvasignaalin kesken. Kookkaammassa 40-tuumaisessa mallissa oli mahdollisuus jopa neljään eri signaaliin.

Tehdasasetuksilla näytön HDMI-liitäntä on 1.4-tilassa, ja DisplayPort-liitäntä 1.1-tilassa. 4K-resoluutiota ja 60 Hz virkistystaajuutta varten OSD-valikosta on erikseen valittava ensin HDMI 2.0 -tila tai DisplayPort 1.2 -tila liitännästä riippuen.



Philips tarjoaa myös omat Preset-asetukset: Office, Photo, Movie, Game, Economy ja SmartUniformity. Näistä SmartUniformity kytkee päälle nimensä mukaisen ominaisuuden, joka parantaa näytön väriuniformiteettia, mutta kookkaamman sisarmallinsa tavoin se tiputtaa jo entisestään verrattain heikkoa mustan tasoa.



Philipsin mukana tulee myös SmartControl-sovellus, jolla voi tehdä pitkälti samat asiat kuin OSD-valikolla. Siitä löytyy kuitenkin myös joitain kattavampia säätöjä, kuten Black Depth –arvot jokaiselle värille. Sovelluksesta löytyy myös sen oma kalibraatiovelho, jonka avulla näytön perusasetukset saa kuntoon.

Kommentoi artikkelia