Acer XB270HU: 144 Hz IPS ja G-Sync

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Näyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen jalusta irrotettuna, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. Acer XB270HU:n takuu on kestoltaan kaksi vuotta ja takuupalautuksessa asiakas palauttaa näytön lähimpään kuljetuspisteeseen ja Acer maksaa toimituskulut, tai vaihtoehtoisesti näytön voi myös toimittaa suoraan valtuutettuun Acer huoltoon. Acerilla on myös Zero Brigh Dot –takuu 3 kuukautta ostopäivästä.



Acerin näytön ehkä heikompiin puoliin kuuluu sen jalusta ja kehys, jotka eivät todellakaan anna erityisen positiivista vaikutelmaa 850 euron hintaisesta näytöstä. Jalusta tukee kuitenkin fyysisiä säätöjä korkeussäädöstä pivotiin, joten se täyttää kuitenkin olennaisimmat ominaisuudet. Acer on ilmeisesti jatkossa panostamassa laadukkaampiin jalustoihin Predator-mallistossa Asuksen PG278Q:n tavoin. Tarvittaessa muovijalustan saa vaihdettua kätevällä VESA 100x100 –kiinnikkeellä, mutta näytön kiiltävät kehykset ja sininen virtaledi jättävät kuitenkin halvahkon olemuksen.



Näytön reunukset ovat n. 10 mm paksuiset ylhäältä ja sivuilta mitattuna. Tämä on pari milliä enemmän kuin Asuksen ROG Swiftillä, mutta näyttö sopii kuitenkin tarvittaessa hyvin myös Surround-käyttöön, kunhan näytönohjaimista löytyy tarvittavat kolme DP-liitäntää.



G-Sync-näytöt ovat ainakin toistaiseksi rajoitettu pelkästään DisplayPort-liitäntään, mikä on niiden ehkä suurin rajoite. AMD:n vastikään markkinoille tuomat FreeSync-mallit tukevat useampaa liitäntätyyppiä, mutta G-Sync näyttöä ostaessa on otettava huomioon, että samalla sitoutuu käyttäämään vain Nvidian näytönohjainta DisplayPort-liitännällä. Tuleviin G-Sync-malleihin on huhuttu lisättävän HDMI-liitäntä, mutta tällä hetkellä G-Synciä harkitsevan on hyväksyttävä nämä rajoitukset.



Näytön pohjassa ja vasemmalla sivulla on yhteensä neljä USB 3.0 –liitäntää sekä Upstream-portti PC-liitäntää varten. Toteutus USB-porttien osalta saa ainakin allekirjoittaneen osalta positiivisen vastaanoton, sillä useissa näytöissä USB-portit on sijoitettu yhteen rykelmään näytön takapuolelle, josta niihin on vaikea päästä käsiksi.

Näyttö on mattapinnoitettu, joten se sopii paremmin huoneisiin, jossa heijastukset vaivaisivat glossy-tyyppistä paneelia. Mattapinnoite on kuitenkin sen verran kevyt, ettei se juuri kristallisoi esimerkiksi kirkasta valkoista. Pinnoitteessa ei havaittu ongelmia kuten ns. cross-hatching –juovia, joita on havaittu joissakin IPS-paneeleissa.

Kommentoi artikkelia