Acer XB270HU: 144 Hz IPS ja G-Sync

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

OSD-valikko





Acer on sijoittanut OSD-painikkeet näytön etupuolelle oikeaan alanurkkaan. Ohuet fyysiset napit toimivat moitteetta ja OSD:tä on kätevä käyttää. Virtapainikkeen ja muiden OSD-painikkeiden väliin on asetettu sininen virtaledi, joka ei ole rasittavan kirkas, mutta se vuotaa valoa rumasti vierekkäisten painikkeiden väliin.



Itse OSD-valikko kattaa perusasetukset kirkkauden, kontrastin ja värilämpötilan osalta, ja mukana on myös G-Sync ja ULMB-asetukset. OD on Acerin käyttämä overdrive-tila, joka parantaa pikselivastetta, mutta voi myös samalla aiheuttaa kuvaan virheitä. Tarjolla olevista vaihtoehdoista kannattaa päälle jättää Normal-tila, sillä Extreme aiheuttaa kuvaan selviä koronavirheitä.



Acer tarjoaa myös omat Preset-asetukset: Eco, Standard, Graphics, Movie ja User. Toisin kuin esimerkiksi Asuksen näytöissä, preset-asetuksista voi alkaa muuttamaan esimerkiksi kirkkausasetuksia, mutta näyttö ei tallenna muutoksia, ja preset-valikkoon palatessa näyttö siirtyy User-tilaan. Käyttöön jäikin User-tila, jonka pohjalta on hyvä lähteä kalibroimaan kuvanlaatua.


Kommentoi artikkelia