Steam Deck 2 - huhut, aikataulu

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Steam Deck -käsikonsolia myydään enemmän kuin ehditään valmistaa, mutta huhut Steam Deck 2:sta liikkuvat jo, tätä odotetaan
Valven käsikonsoli Steam Deck on myynyt jatkuvasti sellaisella tahdilla, että tuotanto ei ole pystynyt vastaamaan kysyntään mitenkään. Tästä huolimatta huhut seuraavan sukupolven Steam Deck 2:sta ovat jo kiehumassa kovaa vauhtia.

Steam Deck on saattanut onnistua tekemään kaksi mahdottomana pidettyä asiaa: luomaan PC-alalle yhtenäisen standardin, jolla pelien pitää vähintään pyöriä ja toisekseen tekemään Linuxista varteenotettavan pelialustan.

Lue myös: Tällainen on 419 euron Steam Deck


Hypetettyä käsikonsolia joutuu edelleen odottamaan tuskastuttavan kauan: loput viime vuonna tehdyt tilaukset saattavat venyä pitkälle tämän vuoden syksyyn ennen asiakkaalle toimitusta. Lisäksi Valve ei edes myy konsolia vielä muualle kuin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Mutta jo nyt vaikuttaa siltä, että Valve ja AMD valmistelevat käsikonsolille seuraajaa, Steam Deck 2:sta.


Huhujen mukaan tuleva konsoli käyttäisi AMD:n Zen 4 -suoritinarkkitehtuuria sekä RDNA 3 -grafiikkapiiriarkkitehtuuria. Hyppy olisi siis suoraan yli Zen 3 -arkkitehtuurin.

Valven alustavien lausuntojen mukaan kyseessä olisi sama käsikonsoli, ainoastaan sen tehokkaampi versio. Mutta huhut ajoittaisivat uutuuden aikaisintaan vuodelle 2024, joten mitä todennäköisimmin kyseessä olisi nykyisen konsolin päivitys tehokkaampaan.

Spekulaatiomylly tuskin on lähdössä isommin laukalle ennenkuin nykyisen Steam Deckin ennakkotilaukset on saatu asiakkaille ja saatavuus laajenee paikallisille jälleenmyyjille saakka. Mutta se on varmaa, että Steam Deck on jo nyt osoittautunut sen tasoiseksi hitiksi, että jatkoa tullaan näkemään.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5236 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1186 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä