LG:n erikoinen 16:18-kuvasuhteen näyttö saapuu pian myyntiin Suomessa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

LG:n erikoinen 16:18-kuvasuhteen näyttö saapuu pian myyntiin Suomessa
LG:n DualUp 28MQ780-B -näyttö on varustettu hyvinkin erikoisella 16:18 -kuvasuhteella. Kyseinen näyttö julkaistiin jo viime vuoden joulukuussa, ja nyt se tulee saataville Pohjoismaissa.

DualUp:n Nano IPS-paneeli on kooltaan 27,6-tuumainen ja siinä käytetään pystysuuntaista 16:18-kuvasuhdetta 2560 x 2880 pikselin tarkkuudella.

Virkistystaajuus on perinteinen 60 hertsiä. Tyypillinen kirkkaus on 300 cd / m2, kontrastisuhde 1000:1 ja vasteaika 5 millisekuntia (harmaa-harmaa).

LG:n mukaan DualUp vastaa kahta 21,5-tuumaista näyttöä, mutta vie tilaa vain yhden näytön verran.

Tämä näyttö on suunnattu etenkin toimistotöihin, kuten tekstinkäsittelyyn ja ohjelmointiin. LG:n mukaan uudenlaisesta muotoilusta hyötyvät lisäksi suunnittelijat ja striimaajat, jotka voivat kuvasuhteen myötä tehdä useita asioita samanaikaisesti.

"Tehokkuuteen pyrkivien toiveissa on jo pitkään ollut näyttötilan kasvattaminen pystysuunnassa. Esimerkiksi ohjelmoijat metsästävät usein 16:10-kuvasuhteen näyttöjä ja muita tehokkuutta parantavia 3:2-näyttöihin suunniteltuja niche-laitteita. Meidän tavoitteemme oli ennen kaikkea, että näyttömme helpottaisi laajojen materiaalien käsittelyä, kun ikkunoita voi olla auki samanaikaisesti useampia", kommentoi LG Nordicin tuotepäällikkö Robert Seo.Näytön jalusta on suunniteltu ergonomia mielessä pitäen. Ergo+‑jalusta asennetaan suoraan pöytälevyyn, joka vapauttaa pöytätilaa ja mahdollistaa laajemmat säätömahdollisuudet niin korkeuden (165 mm), syvyyden (210 mm), kallistuksen ((± 25°) kuin suunnankin (±335°) suhteen. Näyttö on lisäksi varustettu 100 x 100 mm VESA-kiinnikkeellä.

DualUp:ssa on USB-C -liitäntä kannettavan tietokoneen yhdistämiseen ja se tarjoaa myös 90 watin latauksen läppärille. Yhteyden muodostaminen onnistuu myös kahden HDMI-portin avulla. Näytössä asustaa lisäksi KVM-kytkin, joten kahden toisiinsa kytketyn laitteen ohjaaminen onnistuu yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä sisäänrakennettujen USB Type-A -porttien kautta.

LG DualUp 28MB780-B on saatavilla Suomessa 1. heinäkuuta 799 euron kuluttajahintaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä