NVIDIAn palvelimille murtauduttiin, valtava määrä dataa kaapattiin - murtautujat vaativat NVIDIAlta Linux-ajureita tai vuotavat tiedot

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

NVIDIAn palvelimille murtauduttiin, valtava määrä dataa kaapattiin - murtautujat vaativat NVIDIAlta Linux-ajureita tai vuotavat tiedot
Näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia joutui hiljattain valtavan tietomurron kohteeksi, jossa yhtiöltä vietiin mm. tietoja tuleviin näytönohjaimiin liittyen. Osa tiedoista on yhtiön kannalta kriittistä, salaiseksi luokiteltavaa tietämystä, joka voisi kilpailijoiden käsiin joutuessaan aiheuttaa yritykselle mittavaa haittaa.

Nyt vuodon takana oletettavasti oleva ryhmä vaatii Nvidialta todella eriskummallisia lunnaita. LAPSUS$ nimellä tunnettu ryhmä vaatii Nvidiaa julkaisemaan näytönohjaintensa ajurit avoimena lähdekoodina - tai muuten..

Etenkin Linux-pelaajien ikuinen hammastenkiristelyn aihe on ollut tilanne, jossa Nvidia tarjoaa mainioita näytönohjaimia, mutta ei julkaise niiden ajureita avoimena lähdekoodina. Nvidian Linuxille julkaisemat, suljetun lähdekoodin ajurit ovat tietysti Linux-fanien ideologiaa vastaan - mutta ne myös rajoittavat kehitystä, kun yhteisö ei pysty parantamaan oma-aloitteisesti ajureita. Ryhmä vaatii myös Windowsin ja Macin ajureiden lähdekoodien avaamista.


Joten Nvidialla on nyt tiukka paikka edessä, suostuako periaatteidensa muuttamiseen vai ottaako riski siitä, että sen yrityssalaisuudet paljastuvat.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Käyttäjätunnuksen poistaminen 2 Palautetta ylläpidolle
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Näytä lisää viestejä