NVIDIAn palvelimille murtauduttiin, valtava määrä dataa kaapattiin - murtautujat vaativat NVIDIAlta Linux-ajureita tai vuotavat tiedot

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

NVIDIAn palvelimille murtauduttiin, valtava määrä dataa kaapattiin - murtautujat vaativat NVIDIAlta Linux-ajureita tai vuotavat tiedot
Näytönohjaimistaan tunnettu Nvidia joutui hiljattain valtavan tietomurron kohteeksi, jossa yhtiöltä vietiin mm. tietoja tuleviin näytönohjaimiin liittyen. Osa tiedoista on yhtiön kannalta kriittistä, salaiseksi luokiteltavaa tietämystä, joka voisi kilpailijoiden käsiin joutuessaan aiheuttaa yritykselle mittavaa haittaa.

Nyt vuodon takana oletettavasti oleva ryhmä vaatii Nvidialta todella eriskummallisia lunnaita. LAPSUS$ nimellä tunnettu ryhmä vaatii Nvidiaa julkaisemaan näytönohjaintensa ajurit avoimena lähdekoodina - tai muuten..

Etenkin Linux-pelaajien ikuinen hammastenkiristelyn aihe on ollut tilanne, jossa Nvidia tarjoaa mainioita näytönohjaimia, mutta ei julkaise niiden ajureita avoimena lähdekoodina. Nvidian Linuxille julkaisemat, suljetun lähdekoodin ajurit ovat tietysti Linux-fanien ideologiaa vastaan - mutta ne myös rajoittavat kehitystä, kun yhteisö ei pysty parantamaan oma-aloitteisesti ajureita. Ryhmä vaatii myös Windowsin ja Macin ajureiden lähdekoodien avaamista.


Joten Nvidialla on nyt tiukka paikka edessä, suostuako periaatteidensa muuttamiseen vai ottaako riski siitä, että sen yrityssalaisuudet paljastuvat.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elisa viihde premium 2 HD-kanavat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Näytä lisää viestejä