Windows 11 on rakastetuin Windows .. ikinä! Yleistyy reilusti nopeammin kuin Windows 10

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Windows 11 on rakastetuin Windows .. ikinä! Yleistyy reilusti nopeammin kuin Windows 10
Vaikka Windows 10 on vuosien mittaan muodostunut erittäin pidetyksi Windowsin versioksi, on sen seuraaja pyyhkäisemässä lujaa ohi. Parin vuosikymmenen ajan yleisesti "sääntönä" pidetty kuvio, jossa joka toinen Windowsin versio on käyttäjien inhoama, joka toisen ollessa taas käyttäjien rakastama, saattaa olla päättynyt.

Microsoftin omien lukujen mukaan Windows 11 on yleistynyt yrityksen omiakin ennusteita reilusti nopeammin. Samalla sen yleistyminen on ohittanut myös Windows 10:n yleistystahdin. Osuus käyttäjistä, jotka siirtyivät Windows 8:sta Windows 10:iin oli aikanaan selkeästi matalampi kuin mitä nyt on nähty Windows 10:stä Windows 11:een siirtyjien osalta.

Ero on siinäkin mielessä merkittävä, että käytännössä kaikki Windows 8 -käyttäjät pystyivät päivittämään käyttöjärjestelmänsä Windows 10:iin, mutta Windows 11 puolestaan vaatii tietokoneelta merkittävästi enemmän kuin aiempi versio. Lisäksi Windows 8 oli yleisesti varsin inhottu käyttöjärjestelmäversio, mutta sekään ei houkutellut käyttäjiä hyppäämään kympin kelkkaan samalla tahdilla kuin nyt Windows 11:n kyytiin.Microsoft kertoo blogissaan myös Windows 11 viimeisen päivitysvaiheen käynnistyvän lähiaikoina. Viimeisellä päivitysvaiheella yhtiö tarkoittaa siis niitä tietokoneita, joille päivitystä tullaan tarjoamaan Windows Updaten kautta. Aiemmin Microsoft oli suunnitellut tarjoavansa päivitystä kaikille yhteensopiville tietokoneille vasta kesään 2022 mennessä, joten tässäkin suhteessa yhtiö on kovasti alkuperäistä aikatauluaan edellä.

Windows 11 on loppukäyttäjälle ilmainen päivitys - aivan kuten Windows 10:kin aikoinaan oli.

Lue myös: Windows 11:n Android-sovellusten tuki saapuu pian


Microsoftin mukaan käyttäjätyytyväiasyyskyselyissä Windows 11 on saavuttanut korkeimmat pisteet kuin mikään aiempi Windowsin versio. Lisäksi käyttöjärjestelmän mukana tullut uusittu Microsoft Store -ohjelmistokauppa on ollut selkeästi suositumpi kuin Windows 10 vastaava.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 46 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä