Dynaaminen Cloud-synkronointi mahdollistaa pelin saumattoman vaihtamisen Steam Deckin ja tietokoneen välillä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Dynaaminen Cloud-synkronointi mahdollistaa pelin saumattoman vaihtamisen Steam Deckin ja tietokoneen välillä
Valven Steam Deck saapuu ensimmäisten pelaajien käsiin pian. Tätä ennen Valve kertoo uudesta pilvitallennuksesta, jonka avulla pelaajat voivat vaihtaa laitetta Steam Deckin ja toisen tietokoneen välillä saumattomasti.

Dynaaminen Cloud-synkronointi on uusi toiminto, joka lisättiin Steam Cloud -palveluun osana työn alla olevaa Steam Deck -tukea. Sen avulla pelaajat voivat siirtyä saumattomasti Deckin ja tietokoneen välillä sulkematta peliä Steam Deckissä. Vaihtaminen onnistuu myös kahden Steam Deckin välillä.

Valve kertoo ominaisuuden toiminnasta näin:

"Kun dynaaminen Cloud-synkronointi on käytössä, Steam lähettää automaattisesti kaikki muokatut pelidatatallennukset Cloudiin ennen kuin laite menee lepotilaan. Käyttäjät voivat jatkaa pelin pelaamista millä tahansa tietokoneella tai muulla laitteella. Steam myös lataa kaikki pelitallennuksen muutokset automaattisesti, kun käyttäjä palaa jälleen Steam Deck -laitteelleen ja laittaa sen päälle."


Dynaaminen Cloud-synkronointi ei ole automaattisesti käytössä peleissä, vaan kehittäjien tulee lisätä tuki manuaalisesti. Valven mukaan pelikokemus pitäisi olla hyvä myös ilman tukea.

"Jos dynaaminen Cloud-synkronointi ei ole käytössä, Steam seuraa silti, milloin tallennettu pelidata on muuttunut Steam Deckillä. Jos käyttäjä on laittanut Deckin lepotilaan kesken pelisession ja yrittää sitten jatkaa peliä toisella laitteella, hänet ohjataan ensin avaamaan Deck ja sulkemaan käynnissä olevat prosessit tai jatkamaan ilman viimeisimpien pelitallennusten edistymistä", kerrotaan Valven tiedotteessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 34 Ajuri- ja softaongelmat
Finelite ovet auki 21 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä