Halvimmat SSD-levyt Suomessa tällä hetkellä (01/2022)

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Halvimmat SSD-levyt Suomessa: teratavu 80 eurolla, 4 teraa 340 euroa.. Halvimmillaan gigatavu maksaa alle 8 senttiä
On jälleen kerran aika tarkistaa Suomen markkinoiden edullisimpien SSD-levyjen hinnat. Edellisestä katsauksestamme onkin kulunut jo puoli vuotta, jona aikana hintataso on päässyt elämään tietyissä kokoluokissa varsin merkittävästi.

Isoin muutos tällä kertaa listallamme on se, että lopetamme nyt kokonaan 120 gigatavun kokoisten SSD-levyjen hintatasojen seuraamisen. Tätä kirjoittaessa halvimmat 120GB SSD-levyt maksavat Suomessa noin 20-25 euroa ja vastaavasti edullisimmat 240 gigatavun levyt maksavat 25-30 euroa, joten noin viiden euron hintaeron takia ei puolta pienemmän SSD-levyn hankkimisessa ole käytännössä mitään mieltä.

Mielenkiintoinen havainto on se, että puolessa vuodessa NVMe -levyjen hinnat ovat painuneet käytännössä samalle tasolle kuin perinteisten SATA-liitäntää käyttävien levyjen hinnat. Jotta ymmärtäisi näiden eron, kannattaa tutustua oppaaseemme liitäntöjen ja kytkentätapojen merkityksestä SSD-levyihin ja niiden nopeuksiin.

Lyhyesti sanottuna: jos emolevylläsi vain on m.2/PCIe -paikkoja vapaana, kannattaa nykyisin hankkia NVMe -levy, sillä ne maksavat saman kuin hitaampaa liitäntääkin käyttävät levyt.

Isoa hintojen tippumista ei pienemmissä kokoluokissa juuri ole nähty puolessa vuodessa tuon NVMe -levyjen hinnan laskemisen lisäksi. Mutta noin teratavun kokoluokassa ollaan päädytty nyt siihen tasoon, että käytännössä kaikkien valmistajien edullisemmat 960 gigatavun SSD-levyt maksavat nyt alle 100 euroa.

Lisäksi todella isoissa levyissä hinnat ovat nyt liukumassa mukavasti alaspäin. Maininnan ansaitsee mm. Samsungin 4 teratavun levy, joka irtoaa nyt noin 340 eurolla.

Halvimman SSD-levyn tittelin "gigatavua eurolla" -kisassamme vie kuitenkin tällä kertaa teratavun kokoinen Kingston NV1, joka maksaa alle 80 euroa. Hintaa gigatavulle kyseisellä levyllä tulee vain 7,99 senttiä - ja kyseessä on oikea NVMe -levy!

240 gigatavun SSD-levyt
480 gigatavun SSD-levyt, SATA -liitännällä
480 gigatavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
960 gigatavun SSD-levyt
960 gigatavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
2 teratavun SSD-levyt, SATA-liitännällä
2 teratavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
Poimintoja isommista SSD-levyistä
Postikuluttomat hinnat, jotka jutussa mainitaan, ovat olleet oikein artikkelin kirjoitushetkellä, joten emme takaa hintojen pitävyyttä tai jälleenmyyjien varastosaldoja - kannattaa siis kiirehtiä!

Muistathan myös lukea oppaamme siitä, miten vaihdat tietokoneeseesi SSD-levyn vanhan kovalevyn (tai SSD:n) tilalle!Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Löytyykö Kuva/tiedosto hostaus pankkia ilmainen suora linkki ilman mainoksia 3 Vapaata keskustelua
Motorola bootloader relock? 1 Android -keskustelu
Biisiketju 5278 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 55 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Näytä lisää viestejä