Asus esitteli Windows-kannettavan taittuvalla näytöllä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Asus esitteli Windows-kannettavan taittuvalla näytöllä
Tulevaisuudessa kannettavien ja tablettien käyttäminen monipuolistuu uusien laitteiden myötä. Esimerkiksi Lenovon uusi kannettava sisältää kaksi näyttöä ja ROG Flow Z13 -tabletti tarjoaa monipuolisen vaihtoehdon pelaamiseen. Asus on myös esitellyt taittuvalla näytöllä toimivaa Zenbook 17 Fold OLED -laitetta, joka yhdistää kannettavan ja tabletin ominaisuuksia.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) -laitteessa on iso 17.3-tuumainen kosketusta tukeva OLED-paneeli. Avattuna näyttö toimii 4:3-kuvasuhteella ja 2.5K-resoluutiolla. Näyttö tukee 100% DCI-P3-väriavaruutta ja kirkkaus yltää 500 nitiin.

Paneeli taittuu keskeltä, jolloin käytettäväksi saa kaksi 3:2-kuvasuhteen 12.5-tuumaista 1920 x 1280 pikselin puoliskoa. Taittokertoja luvataan 30 000 kertaa.


Käyttäminen onnistuu siis esimerkiksi suurena tablettina. Taitettaessa toisen näytön puoliskon päälle voi asettaa ASUS ErgoSense Bluetooth-näppäimistön. Lenovo julkaisi jo pari vuotta sitten vastaavanlaisen ThinkPad X1 Fold -laitteen, joka tukee vastaavanlaista ratkaisua näppäimistön suhteen.

Näppäimistöä voi käyttää myös erikseen, jolloin käyttöön saa koko näytön, sillä laitteen voi asettaa pöydälle seisontatuen avulla.Teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa Intel Core i7-1250U -prosessori, 16 gigatavua LPDDR5-muistia ja teratavu tallennustilaa.

Zenbook 17 Fold OLED tulee saataville tämän vuoden puolivälissä, mutta hintatietoja ei vielä paljastettu. Oletettavasti hinta on korkea. Lisätietoa laitteesta saa täältä.

Asuksen muita CES 2022 julkaisuja tietokoneiden osalta ovat Zenbook 14X OLED Space Edition, Zenbook 14 OLED, Chromebook Flip CX5, ExpertBook B5 sekä pelaamiseen suunnatut TUF Gaming F15 ja TUF Dash F15.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 9 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1228 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 17 WLAN ja lähiverkot
Pelikoneen päivitys? 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 5427 Vapaata keskustelua
Gtx1060 yhteensopivuus 3 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 96 Vapaata keskustelua
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 24 Uutta tietokonetta ostamassa
Microsoft Edge - Keskustelu 40 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 167 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä