Acerilta hurja läppäri: 3D-näyttö joka ei vaadi laseja, hirviöspeksit, ..

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Acerilta hurja läppäri: 3D-näyttö joka ei vaadi laseja, hirviöspeksit, ..
Acer julkisti hiljattain liudan tuoteuutuuksia, mutta yksi tuoteuutuus nousee monella tavalla kaikkien muiden esiteltyjen uutuuksien edelle.

Acer ConceptD7 StatialLabs -läppäriä on demottu jo aiemminkin, mutta nyt yhtiö tuo tuotteen vihdoin myyntiin. Uutuuden erikoisuus on sen näyttö, joka tarjoaa stereoskooppisen kolmiulotteisuuden läppärin näytölle.

Käytännössä siis tarjolla on 3D-näyttö, joka ei vaadi minkäänlaisia erillisiä laseja tai lisälaitteita. 3D-lasien sijasta stereoskooppinen näyttö pohjaa ideansa siihen, että katsojan molemmille silmille tarjoillaan näytöltä eri kuvaa, jotka aivot sitten yhdistävät kolmiulotteiseksi näkymäksi.

Stereoskooppisuus toteutetaan Acerin kannettavassa kahden näytön yläreunassa olevan kameran avulla, jotka seuraavat katsojan silmien sijaintia ja liikettä ja mukauttavat näkyvää kuvaa silmien mukaan.

Kannettava on suunniteltu tässä vaiheessa 3D-mallinnusta työkseen tekeville. Yhtiön ajatuksena on tarjota 3D-mallinnusta tekeville mahdollisuus tarkkailla malliaan realistisemmin kolmiulotteisessa maailmassa kuin mihin tavallisella näytöllä pystytään.


Lisäksi Acer on virittänyt mukaan nipun tekoälytekniikkaa, joka osaa muokata myös 2D-kuvista ja -videoista 3D-näytölle sopivia visualisointeja.

Luonnollisesti myös muu rauta on jykevää tasoa: näytön tarkkuus on 4K, suorittimena hyrrää Intelin Core i7 (11. sukupolvi), käyttömuistia saa tarvittaessa 64 gigatavun verran, näytönohjaimeksi voi valita GeForce RTX 3080:n ja tallennustilasta huolehtii SSD-levy, jonka koon saa valittua aina 2 teratavuun asti.

Toki hintakin on sitten erikoisuuden mukainen: Euroopassa hinnat alkavat 3599 eurosta. SpatialLabs -sarjan kannettavat tulevat Eurooppaan myyntiin joulukuussa 2021, Yhdysvaltoihin vuoden 2022 alussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä