Acerilta hurja läppäri: 3D-näyttö joka ei vaadi laseja, hirviöspeksit, ..

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Acerilta hurja läppäri: 3D-näyttö joka ei vaadi laseja, hirviöspeksit, ..
Acer julkisti hiljattain liudan tuoteuutuuksia, mutta yksi tuoteuutuus nousee monella tavalla kaikkien muiden esiteltyjen uutuuksien edelle.

Acer ConceptD7 StatialLabs -läppäriä on demottu jo aiemminkin, mutta nyt yhtiö tuo tuotteen vihdoin myyntiin. Uutuuden erikoisuus on sen näyttö, joka tarjoaa stereoskooppisen kolmiulotteisuuden läppärin näytölle.

Käytännössä siis tarjolla on 3D-näyttö, joka ei vaadi minkäänlaisia erillisiä laseja tai lisälaitteita. 3D-lasien sijasta stereoskooppinen näyttö pohjaa ideansa siihen, että katsojan molemmille silmille tarjoillaan näytöltä eri kuvaa, jotka aivot sitten yhdistävät kolmiulotteiseksi näkymäksi.

Stereoskooppisuus toteutetaan Acerin kannettavassa kahden näytön yläreunassa olevan kameran avulla, jotka seuraavat katsojan silmien sijaintia ja liikettä ja mukauttavat näkyvää kuvaa silmien mukaan.

Kannettava on suunniteltu tässä vaiheessa 3D-mallinnusta työkseen tekeville. Yhtiön ajatuksena on tarjota 3D-mallinnusta tekeville mahdollisuus tarkkailla malliaan realistisemmin kolmiulotteisessa maailmassa kuin mihin tavallisella näytöllä pystytään.


Lisäksi Acer on virittänyt mukaan nipun tekoälytekniikkaa, joka osaa muokata myös 2D-kuvista ja -videoista 3D-näytölle sopivia visualisointeja.

Luonnollisesti myös muu rauta on jykevää tasoa: näytön tarkkuus on 4K, suorittimena hyrrää Intelin Core i7 (11. sukupolvi), käyttömuistia saa tarvittaessa 64 gigatavun verran, näytönohjaimeksi voi valita GeForce RTX 3080:n ja tallennustilasta huolehtii SSD-levy, jonka koon saa valittua aina 2 teratavuun asti.

Toki hintakin on sitten erikoisuuden mukainen: Euroopassa hinnat alkavat 3599 eurosta. SpatialLabs -sarjan kannettavat tulevat Eurooppaan myyntiin joulukuussa 2021, Yhdysvaltoihin vuoden 2022 alussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä