Keskihintaisiin läppäreihin alkaa vyörymään 90Hz OLED-näyttöjä lähiaikoina, isolla rytinällä

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Keskihintaisiin läppäreihin alkaa vyörymään 90Hz OLED-näyttöjä lähiaikoina, isolla rytinällä
Siinä missä kännyköissä näyttötekniikat ovat harpponeet huimaa vauhtia eteenpäin viime vuodet, ollaan tietokonerintamalla oltu jatkuvasti useampi askel takamatkalla. Näyttöjen tarkkuudet ovat alkaneet kasvamaan vasta aivan viime vuosina - ja lähinnä pelaajien ja kuvankäsittelyn ammattilaisten erikoistuotteissa. Myös näyttöjen virkistystaajuudet ovat jämähtäneet 60Hz tasolle vuosikymmeniksi.

Mutta nyt näyttää jo paremmalta. Maailman suurimpiin näyttövalmistajiin kuuluva Samsung on kertonut siirtävänsä aiemmin pienen piiri tuotteina pysytelleet 90Hz virkistystaajuuden OLED-näytöt massatuotantoon. Kysymys on nimenomaan läppäreiden näytöistä, joissa Samsungilla on hurja liuta asiakkaita.

Kun Samsung nykäisee jonkin näyttökategorian isommalle tuotantoteholle, kyseessä on väistämättä muutos, joka tulee näkymään keskihintaisten tuotteiden kategoriassa. Eli on oletettavaa, että kyseiset 90Hz OLED-näytöt tulevat ilmestymään seuraavan vuoden aikana isossa määrin etenkin 500 - 1000 euron haarukassa oleviin kannnettaviin tietokoneisiin.


Samsungin näyttöjä valmistava tytäryhtiö Samsung Display listaa uusien näyttöpaneelien asaikkaiksi läppärivalmistajista ainakin Lenovon, Dellin, Asuksen, Samsungin itsensä sekä HP:n.

Kyseiset näytöt saapuvat Windows Centralin mukaan nimenomaan yrityskäyttöön ja astetta arvokkaampaan kotikäyttöön tarkoitettuun segmenttiin. Niitä ei ole suunniteltu peliläppäreiden näytöiksi - eikä luonnollisesti myöskään budjettikoneiden näytöiksi.

OLED-tekniikan laajempi käyttöönotto tulee myös säästämään akkuja jatkossa, kun Windows 11 tulee käyttämään oletuksena tummaa tilaa. Kuten olemme kännyköiden osalta jo aiemmin uutisoineet, tumma tila oikeastikin säästää akkua, mutta vain, jos käytössä on OLED-näyttö.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 193 Windows -ongelmat
Biisiketju 5210 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 114 PC:n pelit
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä